Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης προειδοποιεί για ισχυρές βροχοπτώσεις και ξαφνικές πλημμύρες

Ταϊλάνδη -

Το Ταϊλανδικό Μετεωρολογικό Τμήμα (TMD) έχει προειδοποιήσει για ισχυρές βροχοπτώσεις σε 40 επαρχίες, ειδικά στην κεντρική Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένης της Μπανγκόκ.

Ένας κεντρικός μουσώνας βρίσκεται επί του παρόντος στον κάτω βορρά, την κεντρική Ταϊλάνδη και τον χαμηλότερο βορειοανατολικό, ενώ η χαμηλή πίεση καλύπτει το κεντρικό τμήμα της Ταϊλάνδης.

Εν τω μεταξύ, ένας νοτιοδυτικός μουσώνας καλύπτει τη Θάλασσα Ανταμάν και τον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Αυτό έχει προκαλέσει μεμονωμένες έντονες βροχοπτώσεις και πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις είναι πιθανές στα κεντρικά τμήματα αυτής της περιοχής.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να προσέχουν από ξαφνικές πλημμύρες ειδικά κατά μήκος των πρόποδων κοντά σε πλωτές οδούς και περιοχές λεκανών.

Οι μετακινήσεις πρέπει να γίνονται με μεγαλύτερη προσοχή σε περιοχές με καταιγίδες όταν περνάτε από μεγάλα δέντρα και διαφημιστικές πινακίδες λόγω ισχυρών ανέμων. Τα κύματα στη Θάλασσα Ανταμάν φτάνουν τα δύο μέτρα αυτή τη στιγμή και πάνω από δύο μέτρα ύψος σε περιοχές με καταιγίδες. Τα σκάφη θα πρέπει να προχωρούν με προσοχή και να μένουν μακριά από περιοχές με καταιγίδα.

Εν τω μεταξύ, ο τυφώνας «Koinu» στον Ειρηνικό Ωκεανό περνάει από τη νοτιοανατολική Κίνα από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου 2023. Ευτυχώς, η καταιγίδα δεν έχει άμεση επίδραση στον καιρό της Ταϊλάνδης.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.