Ο Teo Boon Ching καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση για μεγάλης κλίμακας εμπορία κέρατων ρινόκερου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - Ο Teo Boon Ching, γνωστός και ως Zhang, Dato Sri, και νονός, 58 ετών από τη Μαλαισία, καταδικάστηκαν σε 18 μήνες φυλάκιση για συνωμοσία για την εμπορία εκατοντάδων κιλών κέρατων ρινόκερου αξίας εκατομμυρίων δολαρίων που αφορούσαν την παράνομη λαθροθηρία πολλών ρινόκερων. ένα απειλούμενο είδος άγριας ζωής. Η ποινή επιβλήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2023 από τον επαρχιακό δικαστή των ΗΠΑ Paul A. Crotty της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Ο Ching, ο οποίος εκδόθηκε από την Ταϊλάνδη, είναι ο έκτος μεγάλος διακινητής άγριας ζωής που καταδικάστηκε σε υποθέσεις που άσκησε πρόσφατα η Εισαγγελία των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, η οποία αφορούσε επίσης την έκδοση πολλών ατόμων από διάφορες χώρες της Αφρικής. Ο Ching και οι συνδεδεμένες οντότητες είχαν προηγουμένως επιβληθεί κυρώσεις από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC) σύμφωνα με την EO 13581, όπως τροποποιήθηκε.

«Η εμπορία άγριας ζωής αποτελεί σοβαρή απειλή για τους φυσικούς πόρους και την οικολογική κληρονομιά που μοιράζονται οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο, εμπλουτίζοντας τους λαθροκυνηγούς που ευθύνονται για την παράλογη παράνομη σφαγή πολλών απειλούμενων ρινόκερων και προάγοντας την αγορά αυτών των παράνομων προϊόντων», δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Damian Williams. η νότια συνοικία της Νέας Υόρκης. «Η ουσιαστική πρόταση δείχνει την αποφασιστικότητα αυτού του Γραφείου να χρησιμοποιήσει κάθε εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για να διασφαλίσουμε την προστασία των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση».

Σύμφωνα με την κατηγορία και άλλα έγγραφα που κατατέθηκαν στην υπόθεση, καθώς και δηλώσεις σε δικαστικές διαδικασίες, ο Ching ήταν μέλος μιας διεθνικής εγκληματικής συνωμοσίας που ασχολούνταν με τη μεγάλης κλίμακας διεθνή διακίνηση και λαθρεμπόριο κεράτων ρινόκερου για πώληση σε ξένους αγοραστές, συμπεριλαμβανομένων αγοραστές που εκπροσωπούνται στο Μανχάταν.

Το εμπόριο που περιλαμβάνει απειλούμενα ή απειλούμενα είδη παραβιάζει αρκετούς νόμους των ΗΠΑ καθώς και διεθνείς συνθήκες που εφαρμόζονται από ορισμένους νόμους των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της συνωμοσίας και της σχετικής συμπεριφοράς, ο Ching συνωμότησε για να μεταφέρει, να διανείμει, να πουλήσει και να διακινήσει λαθραία τουλάχιστον περίπου 219 κιλά κέρατων ρινόκερου που προέκυψαν από τη λαθροθηρία πολλών ρινόκερων και εκτιμώμενης αξίας τουλάχιστον περίπου 2.1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα: https://th.usembassy.gov/teo-boon-ching-sentenced-to-18-months-in-prison-for-large-scale-trafficking-of-rhinoceros-horns/

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.