Κοινή επιχείρηση Ταϊλάνδης-Καμπότζης απελαύνει τηλεφωνικούς απατεώνες που συνδέονται με οικιακή ανθρωποκτονία

Εθνική – Στις 18 Σεπτεμβρίου 2023, μια κοινή επιχείρηση μεταξύ των αρχών της Ταϊλάνδης και της Καμπότζης οδήγησε στην απέλαση από την Καμπότζη πίσω στην Ταϊλάνδη τεσσάρων Ταϊλανδών ατόμων που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις τηλεφωνικής απάτης.

Πολ. Ο συνταγματάρχης Rung Thongmon, ο Έφορος Μετανάστευσης της επαρχίας Sa Kaeo, συνεργάστηκε με το Poi Pet Immigration Office στην Καμπότζη για να διευκολύνει την επιστροφή αυτών των ατόμων για να αντιμετωπίσουν νομικές διαδικασίες στην Ταϊλάνδη.

Ο πρωταρχικός στόχος αυτής της συνεργατικής προσπάθειας ήταν να εξαλειφθούν οι δραστηριότητες απάτης μέσω τηλεφώνου που εδρεύουν στο Poi Pet City, το οποίο είχε εντοπιστεί ως η πηγή ενός πρόσφατου τραγικού οικιακού περιστατικού στην επαρχία Samut Prakan. Το περιστατικό αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τριών μελών της οικογένειας.

Εκτός από τους απατεώνες μέσω τηλεφώνου, ένας υπήκοος Ταϊλάνδης απελάθηκε επίσης λόγω του καθεστώτος παράνομης μετανάστευσης. Ο κ. Chakkraphong Panchote, ο αρχηγός της περιφέρειας του Aranyaprathet στην επαρχία Sa Kaeo, μαζί με άλλους αρμόδιους αξιωματούχους, ταξίδεψαν στην Καμπότζη για να πάρουν την επιμέλεια των τεσσάρων υπόπτων για απάτη μέσω τηλεφώνου και του παράνομου μετανάστη με τη βοήθεια του Γραφείου Μετανάστευσης Pet Pet.

Στη συνέχεια, οι ύποπτοι υποβλήθηκαν σε ανάκριση και κατηγορήθηκαν επίσημα για αδικήματα που σχετίζονται με απάτη, διάδοση ψευδών πληροφοριών μέσω συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών και συμμετοχή σε διεθνικές εγκληματικές οργανώσεις. Το δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τα άτομα αυτά, τα οποία θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους σύμφωνα με το νόμο.

Οι φωτογραφίες είναι στοκ φωτογραφίες της αστυνομίας της Ταϊλάνδης από το TPN Media.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.