Ψεύτικος αστυνομικός Τσονμπούρι τελείωσε με χειροπέδες αφού προσπάθησε να σώσει φίλο του χρησιμοποιώντας ψεύτικη αρχή

Τσονμπούρι -

Ένας αστυνομικός μιμούμενος στην περιοχή Mueang του Chonburi προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την ψεύτικη εξουσία του σε έναν πραγματικό αστυνομικό για να σώσει τον φίλο του, αλλά απέτυχε παταγωδώς.

Το περίεργο περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου στο αστυνομικό τμήμα Samet στην περιοχή Mueang του Chonburi. Πολ. Ο Ταγματάρχης Chingchai Paiboon ήταν σε υπηρεσία γύρω στη 1:30 π.μ., επιτηρώντας τον ύποπτο, τον κ. Traikhun Mangkhang, ο οποίος είχε συλληφθεί πρόσφατα για φερόμενη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Στη συνέχεια, ο Πολ. Ο Ταγματάρχης Chingchai ανέφερε ότι γύρω στις 4:45 π.μ., ένας άνδρας ντυμένος με πλήρη επίσημη ενδυμασία στρατηγού της αστυνομίας πήγε στο σταθμό και παρουσιάστηκε ως αστυνομικός που προερχόταν απευθείας από το Εθνικό Αστυνομικό Γραφείο.

Ο άνδρας απαίτησε από τον Πολ. Ο Ταγματάρχης Τσινγκτσάι απελευθέρωσε αμέσως τον ύποπτο για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, τον κ. Τραϊχούν, ο οποίος βρισκόταν αυτή τη στιγμή υπό κράτηση στο σταθμό. Επίπληξε επίσης τον αξιωματικό Chingchai, δηλώνοντας ότι είχε καλέσει τον ανώτερό του εκατό φορές για να απελευθερώσει τον ύποπτο, ρωτώντας γιατί ο αξιωματικός άργησε τόσο να υπακούσει στη διαταγή. Αυτό τον ανάγκασε να επισκεφτεί ο ίδιος το σταθμό μέσα στη νύχτα, παραπονέθηκε ο άντρας θυμωμένα.

Ωστόσο, η Πολ. Ο Ταγματάρχης Chingchai ήταν αμφίβολος για τη συμπεριφορά του άνδρα, γι' αυτό του έκανε έλεγχο ταυτότητας και, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν μπορούσε να βρει το όνομά του στο σύστημα αστυνομικής ταυτότητας.

Αυτή η αποκάλυψη ώθησε τον Πολ. Ο Ταγματάρχης Chingchai να αρχίσει να ανακρίνει τον άνδρα και τελικά, ο μιμούμενος ομολόγησε ότι δεν ήταν αστυνομικός, αλλά απλώς ένας πολίτης.

Ο απατεώνας αποκάλυψε το πραγματικό του όνομα ως κ. Prasit Kornkasem, 59 ετών. Ομολόγησε ότι αγόρασε αστυνομική στολή από κατάστημα γενικών αστυνομικών στολών και έλαβε τα διακριτικά από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ο κ. Prasit παραδέχτηκε περαιτέρω ότι φόρεσε τη στολή σε μια προσπάθεια να διασώσει τον φίλο του, κ. Traikhun, ελπίζοντας να χρησιμοποιήσει ψεύτικη εξουσία για να παρακάμψει νομικές διαδικασίες. Ωστόσο, η Πολ. Ο Ταγματάρχης Chingchai τον ενημέρωσε ότι η ενέργειά του συνιστούσε αδίκημα και ότι θα συλληφθεί με την κατηγορία της «παράνομης χρήσης στολής ή στολισμού αστυνομικού ή μη εξουσιοδοτημένης χρήσης σήματος ή διακριτικών βαθμού με σκοπό να εξαπατήσει άλλους πιστεύοντας ότι ο ίδιος κατέχει μια τέτοια θέση ή εξουσία».

Πολ. Ο Ταγματάρχης Chingchai στη συνέχεια προχώρησε στην κράτηση του κ. Prasit.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης, όποιος στολίζεται με αστυνομική στολή χωρίς εξουσιοδότηση υπόκειται σε φυλάκιση από 3 μήνες έως 5 χρόνια, σύμφωνα με τον Νόμο για την Εθνική Αστυνομία του 2004, άρθρο 108.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!
Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.