Η αστυνομία του Τσιάνγκ Ράι κατέσχεσε πάνω από 5 εκατομμύρια ναρκωτικά χάπια. 1 αστυνομικός σκοτώθηκε και ύποπτος πυροβολήθηκε νεκρός

Τσιάνγκ Ράι – Οι σύλληψη αξιωματικών από το Γραφείο του Συμβουλίου Ελέγχου Ναρκωτικών (ONCB) συγκρούστηκαν με έναν έμπορο ναρκωτικών στο Τσιάνγκ Ράι σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου 2023, με αποτέλεσμα 1 αστυνομικός να σκοτωθεί και ένας ύποπτος να πυροβοληθεί. Κατασχέθηκαν πάνω από 5 εκατομμύρια χάπια ναρκωτικών.

Πολ. Ο υποστράτηγος Khomsit Rangsai, διοικητής της ONCB, ορίστηκε επικεφαλής της επιχείρησης για τη σύλληψη διακινητών ναρκωτικών που διακινούν παράνομες ουσίες από την επαρχία Τσιάνγκ Ράι προς τα εσωτερικά μέρη της Ταϊλάνδης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η ομάδα του ONCB εντόπισε και εντόπισε έναν στόχο: ένα Black Toyota Fortuner με κατασκευασμένο πιάτο, στην περιοχή Wiang Chai στο δρόμο. Το ύποπτο όχημα ήταν σε εγρήγορση και επιχείρησε να απομακρυνθεί. ωστόσο οι αστυνομικοί του έστησαν οδόφραγμα στην οδό διαφυγής του. Ο ύποπτος προσπάθησε να περάσει με το ζόρι, αλλά το αυτοκίνητο συγκρούστηκε σοβαρά με ηλεκτρικό στύλο και πινακίδα καταστήματος.

Ένας από τους αστυνομικούς κάλεσε τον μοναδικό ύποπτο να βγει από το όχημα, αλλά αντ' αυτού, ο αστυνομικός πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον ύποπτο. Η κλιμάκωση της κατάστασης οδήγησε σε έντονη συμπλοκή με άλλους αξιωματικούς που διήρκεσε περισσότερο από 1 λεπτό. Ο ύποπτος που τράπηκε σε φυγή, που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κ. Chanoi, 51 ετών και από το Τσιάνγκ Μάι, κρατούσε πιστόλι των 9 χλστ. Σκοτώθηκε εξωδικαστικά επί τόπου αφού περικυκλώθηκε και συνέχισε να αντιστέκεται βίαιη κατά τη σύλληψη από τους αστυνομικούς.

Πολ. Γερουσιαστής Σχ. Ο Ταγματάρχης Weerawat Khamdee, μέλος του ONCB, αναγνωρίστηκε αργότερα ως ο αξιωματικός που δυστυχώς σκοτώθηκε από τον Chanoi. Πολ. Γερουσιαστής Σχ. Ο Ταγματάρχης Wipoo Phanphim τραυματίστηκε ελαφρά και ο Πολ. Ο αντισυνταγματάρχης Weerasak υπέστη μικρές παράπλευρες ζημιές από πυροβολισμό στους γλουτούς του.

Τα σωστικά συνεργεία μετέφεραν αμέσως τους τραυματίες σε τοπικό νοσοκομείο. Η ομάδα εγκληματολογίας της αστυνομίας και άλλα αρμόδια μέρη ερεύνησαν τον τόπο του εγκλήματος και βρήκαν 30 μπλε σάκους γεμάτους αμφεταμίνη, αριθμός που υπολογίζεται σε 5-6 εκατομμύρια μεμονωμένες μονάδες. Αργότερα η αστυνομία θα προβεί σε περαιτέρω υπολογισμό για να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των ναρκωτικών.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.