ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Συνελήφθη στην Πατάγια ο κλέφτης που μπήκε σε αυτοκίνητο πλούσιων Κινέζων επιχειρηματιών

Πατάγια -

Ένας κλέφτης που έσπασε το παράθυρο ενός βαν που ανήκε σε δύο πλούσιους Κινέζους επιχειρηματίες και τα κατάφερε με μετρητά και τιμαλφή αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου μπατ συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Πατάγια το βράδυ της Πέμπτης, ακριβώς τη στιγμή που επρόκειτο να οργανώσει ένα εορταστικό πάρτι.

Πρώτα η προηγούμενη ιστορία μας:

Δύο Κινέζοι επιχειρηματίες έπεσαν θύματα διάρρηξης αυτοκινήτου στην Πατάγια, χάνοντας πολλαπλά ξένα νομίσματα αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου μπατ.

Τώρα για την ενημέρωση μας:

Η σύλληψη έγινε το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου, σε ξενοδοχείο στο Jomtien, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε από την αστυνομία.

Η αστυνομία της Πατάγια άρχισε αμέσως το κυνήγι του υπόπτου που διέρρηξε ένα φορτηγό Volkswagen δύο Κινέζων επιχειρηματιών και είχε αφαιρέσει πολλά υπάρχοντα, όπως πολλά ξένα νομίσματα, ακριβές τσάντες και σημαντικά έγγραφα.

Μετά την εξέταση του πλάνα CCTV, διαπιστώθηκε ότι ο ένοχος ήταν ένας Ταϊλανδός που φορούσε σκούρο καπέλο, μαύρα γυαλιά ηλίου, μαύρο σακάκι, μακριά τζιν και αθλητικά παπούτσια. Οδηγούσε μια μπλε μοτοσυκλέτα Honda Wave με πινακίδα κυκλοφορίας Prachinburi. Έφυγε προς την οδό Thep Prasit πριν κάνει μια αναστροφή στην οδό Chaiyapruek, Jomtien Second Road. Κατά την απόδρασή του, ο δράστης χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με άγνωστο σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Στη συνέχεια, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης την Πέμπτη για τον ύποπτο που ταυτοποιήθηκε ως ο 42χρονος κ. Kongphop Ueanjit. Καταζητείται με τις κατηγορίες της ληστείας και της χρήσης οχήματος για λόγους διευκόλυνσης στη διάπραξη εγκλήματος και απόδραση.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η αστυνομία της Pattaya εντόπισε γρήγορα τον Kongphop και τον συνέλαβε στο πάρκινγκ ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Ο καλοντυμένος ύποπτος συνομιλούσε με μια άγνωστη Ταϊλανδή όταν η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον του.

Αναφέρθηκε ότι ο Kongpop οδήγησε ένα μαύρο σεντάν BMW, στο οποίο η αστυνομία βρήκε μια κρύπτη με διάφορα ξένα νομίσματα, πολύτιμους λίθους, δύο ρολόγια χειρός, πέντε φυλαχτά και δύο πιστωτικές κάρτες που ανήκαν στα δύο κινέζικα θύματα.

Σχετικά με τη φανταχτερή BMW του άνδρα, παραδέχτηκε ότι την είχε νοικιάσει ειδικά για να διαπράξει διαρρήξεις. Επιπλέον, ομολόγησε ότι είχε νοικιάσει και ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο και σχεδίαζε να κάνει πάρτι με φίλους για να γιορτάσει το έγκλημα που είχε διαπράξει. Ωστόσο, στο τέλος, δεν κατάφερε να αποφύγει την καταδίωξη της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί έθεσαν υπό κράτηση τον ύποπτο και κινήθηκαν νομικά εναντίον του.

Δεν ήταν σαφές εάν ήταν ο ίδιος άνδρας που εισέβαλε στο αυτοκίνητο ενός ιδιοκτήτη καταστήματος από την Ταϊλάνδη σε άλλο περιστατικό.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!
Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.