Η αστυνομία του Chonburi συνέλαβε δίδυμο που εμπλέκεται σε περιστατικό κλοπής συρμάτων 10 εκατομμυρίων μπατ κοντά στην Πατάγια

Τσονμπούρι -

Δύο φυγάδες κλέφτες καλωδίων συνελήφθησαν την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, στο Τσονμπούρι, αφού προκάλεσαν οικονομικές ζημιές αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων μπατ στην τοπική κυβέρνηση.

Η σύλληψη του διδύμου έλαβε χώρα μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ως αποτέλεσμα της έρευνας παρακολούθησης περιστατικό κλοπής συρμάτων τον Αύγουστο, στην οποία εμπλέκονταν τρεις υπόπτοι, δύο εκ των οποίων είχαν καταφέρει να διαφύγουν τη σύλληψη.

Εκείνη την ώρα, τρεις άνδρες συνελήφθησαν να κλέβουν καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος και πίνακες ελέγχου από τον αυτοκινητόδρομο 7 που συνδέει την Πατάγια με τον χάρτη Τα Πουτ στην επαρχία Ραγιονγκ κοντά στο Χιλιόμετρο 125, στην υποπεριοχή Nongprue, στην περιοχή Banglamung, στην επαρχία Chonburi.

Ωστόσο, δύο από τους υπόπτους κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη και μόνο ένας από αυτούς, ο κ. Xammao Boutakeo, 38χρονος υπήκοος Λάος, συνελήφθη. Οι εγκληματικές δραστηριότητες της συμμορίας είχαν ως αποτέλεσμα μια εκπληκτική απώλεια δαπανών επισκευής και εξοπλισμού αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων μπατ για το κράτος. Η κακόβουλη ενέργεια των κλεφτών κατέστρεψε επίσης κάμερες ασφαλείας κατά μήκος της οδού ταχείας κυκλοφορίας από την Πατάγια μέχρι τον χάρτη Τα Πουτ στο Ραγιονγκ, δήλωσαν οι αρχές που συνέλαβαν.

Αυτό οδήγησε σε μια επακόλουθη επιχείρηση, η οποία οδήγησε στη σύλληψη δύο Ταϊλανδών ανδρών χθες. Οι ύποπτοι ταυτοποιήθηκαν ως ο κ. Anulak Obchu, 35 ετών, και ο κ. Traiphop Buahom, 31. Συνελήφθησαν ενώ περπατούσαν σε έναν δρόμο στο Huay Yai.

Από την κατοικία τους κατασχέθηκαν 40 κιλά χαλκού, σχεδόν 100 μέτρα ηλεκτρικά καλώδια και κοπτικά χάλυβα.

Ο κ. Anulak και ο κ. Traiphop ομολόγησαν τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι είχαν διαπράξει αυτή την πράξη τουλάχιστον 50 φορές και κέρδισαν περίπου 20,000 μπατ ανά περίπτωση.

Όταν συνομολογήθηκαν, κέρδισαν σχεδόν 1 εκατομμύριο μπατ από αυτές τις παράνομες δραστηριότητες. Παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποίησαν τη διαδικασία για καθημερινή αναψυχή, διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια και αγορά παράνομων ουσιών. Επιπλέον, ισχυρίστηκαν ότι υπάρχει ακόμη ένας συνεργός του. Η αστυνομία θα εντοπίσει αυτό το άτομο.

Οι άνδρες κατηγορήθηκαν για συνωμοσία για κλοπή κρατικής περιουσίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τη συμμετοχή περισσότερων από δύο ατόμων, και χρήση οχήματος για τη διευκόλυνση της διάπραξης εγκλήματος ή της μεταφοράς περιουσίας.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.