Συνελήφθη στην Μπανγκόκ φερόμενος απατεώνας με ακίνητα στην Πατάγια

Πατάγια -

Μια γυναίκα ταϊλανδικής υπηκοότητας συνελήφθη στην Μπανγκόκ επειδή φέρεται να εξαπάτησε ανθρώπους να επενδύσουν σε δόλιες επενδύσεις σε ακίνητα με συνολική οικονομική ζημιά άνω των 100 εκατομμυρίων μπατ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η ύποπτη συνελήφθη βάσει εντάλματος σύλληψης του δικαστηρίου της Πατάγια που εκδόθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2022. Καταζητείται επίσης με άλλα 11 εντάλματα, ανέφερε η αστυνομία που συνέλαβε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Η 46χρονη Ταϊλανδή, που ονομαζόταν μόνο η κυρία Warinnicha ή Khun Ao, κατηγορήθηκε για συνωμοσία για εξαπάτηση του κοινού και παροχή ψευδών πληροφοριών σε ένα σύστημα υπολογιστή, όπως αναφέρεται στο ένταλμα του δικαστηρίου της Pattaya. Είχε περιγραφεί σε διάφορα άρθρα ακινήτων σχετικά με το έργο ως διευθύνουσα σύμβουλος της ανάπτυξης και της εταιρείας, αν και η πραγματική της θέση ήταν ασαφής, είπε η αστυνομία.

Συνελήφθη σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή Rat Burana της Μπανγκόκ.

Ο Warinnicha φέρεται να ενεπλάκη σε πολλαπλές επενδυτικές απάτες που χρονολογούνται στις αρχές του 2020, εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας COVID-19.

Υποτίθεται ότι επωφελήθηκε από τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν γενικά οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι στη χώρα, αυτή και οι συνεργάτες της ίδρυσαν μια κατασκευαστική εταιρεία συγκυριαρχίας που ονομάζεται «The Rhine Condominium» από τον Όμιλο Wealth Assets στο Jomtien, Hua Hin και Cha-am, με στόχο να προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες στο κοινό. Επιπλέον, η ύποπτη μάρκετε την εταιρεία της λαμβάνοντας πληρωμές σε διάφορα ψηφιακά νομίσματα, παρουσιάζοντάς την ως μια νέα ευκαιρία με υψηλές αποδόσεις.

Ωστόσο, αργότερα προέκυψε ότι οι πραγματικές αποδόσεις δεν ευθυγραμμίζονται με τις υποσχεθείσες, ανέφερε η IDMB. Επιπλέον, όλες οι προκαταβολικές επιταγές αποζημίωσης που εκδόθηκαν από την εταιρεία του υπόπτου φέρεται να απορρίφθηκαν από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό προσβεβλημένων ατόμων. Οι συνολικές εκτιμώμενες ζημιές ανήλθαν σε σχεδόν 100 εκατομμύρια μπατ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ως αποτέλεσμα, πολλά θύματα υπέβαλαν καταγγελίες και ακολούθησαν νομικές ενέργειες εναντίον του υπόπτου σε διάφορες επαρχίες, όπως η Μπανγκόκ, το Σαμούτ Πράκαν και το Τσονμπούρι.

Η ύποπτη αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κράτηση, ενώ η αστυνομία αναζητά τους συνεργούς της, ορισμένοι από τους οποίους φέρεται να είναι Κινέζοι υπήκοοι. Ο Warinnicha δεν έδωσε αμέσως έκκληση ή δήλωση στον Τύπο σχετικά με τους ισχυρισμούς.

Το Facebook και το Instagram του Ρήνου δεν έχουν ενημερωθεί για περισσότερο από ένα χρόνο και ο ιστότοπός τους ανακατευθύνεται τώρα σε έναν κινεζικό εκπαιδευτικό ιστότοπο σχετικά με τις διαθήκες, αφήνοντας τους επενδυτές χωρίς τα χρήματά τους και βασιζόμενοι σε δικαστικές ενέργειες, λέει η αστυνομία της Ταϊλάνδης. Ως αποτέλεσμα, οι εκπρόσωποι του Ρήνου, αν υπάρχουν, δεν ήταν διαθέσιμοι για σχόλια για αυτήν την ιστορία.

πηγή: Ταϊλανδική κυβέρνηση IDMB Facebook. Όλες οι καταγγελίες και κατηγορίες είναι από την ΙΔΜΒ.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!
Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.