Ο Υπουργός Άμυνας ελπίζει για την ανάλυση του κινητήρα υποβρυχίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο υπουργός Άμυνας Sutin Klungsang εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να καταλήξει σε νέα συμφωνία με τη Γερμανία και την Κίνα σχετικά με τον κινητήρα για το νέο υποβρύχιο της Ταϊλάνδης που συναρμολογείται επί του παρόντος στην Κίνα.

Αρχικά, το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης είχε απαιτήσει έναν κινητήρα γερμανικής κατασκευής για το υποβρύχιο κλάσης S26T Yuan, το οποίο είχε προγραμματιστεί να παραδοθεί αυτόν τον μήνα, αλλά αναβλήθηκε για τον επόμενο Απρίλιο λόγω καθυστερήσεων που σχετίζονται με την πανδημία.

Η China Shipbuilding & Offshore International Co (CSOC), που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του υποβρυχίου στο πλαίσιο συμφωνίας κυβέρνησης σε κυβέρνηση (G2G), είχε προσφέρει έναν κινητήρα CHD620 αφού η Γερμανία αρνήθηκε να πουλήσει τον κινητήρα ντίζελ MTU 396 στην Κίνα, χαρακτηρίζοντάς τον ως στρατιωτικό - αντικείμενο άμυνας.

Ο Σούτιν, μιλώντας στην 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, εξέφρασε την ελπίδα ότι το ζήτημα θα μπορούσε να επιλυθεί και πρότεινε ότι ο Πρωθυπουργός Σρέθα Ταβίσιν πιθανότατα είχε μια λύση στο μυαλό του.

Σχετικά με την απάντηση της Ταϊλάνδης στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη γειτονική Μιανμάρ, ο Σούτιν έδειξε σχέδια για τη συγκρότηση ομάδας για την αντιμετώπιση του ζητήματος βάσει συμβουλών από αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών. Μια επίσημη απόφαση για τον τρόπο χειρισμού της κρίσης της Μιανμάρ θα ληφθεί μετά από προσεκτική εξέταση.

Ο Σούτιν επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να ενισχύσει την αμυντική βιομηχανία της Ταϊλάνδης ιδρύοντας μια επίσημη επιτροπή για στρατιωτική συνεργασία με επιστήμονες και τεχνολόγους. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.