Το Υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει αναβάθμιση για τον τομέα Logistics της Ταϊλάνδης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Υπουργείο Μεταφορών έχει περιγράψει σχέδια για τη βελτίωση του συστήματος logistics της χώρας, με έμφαση στους σιδηροδρόμους και τις θαλάσσιες μεταφορές.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο υπουργός Μεταφορών Suriya Juangroongruangkit δήλωσε ότι έχει συζητήσει τις πολιτικές του με αξιωματούχους του υπουργείου και σχεδιάζει να ανακοινώσει τις πολιτικές του υπουργείου την επόμενη εβδομάδα. Τόνισε τη σημασία της επέκτασης αυτών των τομέων προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της Ταϊλάνδης στον τομέα των logistics, τονίζοντας τις δυνατότητές της για ανάπτυξη.

Ο υπουργός Μεταφορών είπε ότι μία από τις προτεραιότητές του είναι να διασφαλίσει ότι τα έργα των σιδηροδρομικών διπλών τροχιών της χώρας θα ολοκληρωθούν εγκαίρως. Η βελτίωση ύψους 29.7 δισεκατομμυρίων μπατ μεταξύ των επαρχιών Khon Kaen και Nong Khai, ένα έργο που ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin σχεδιάζει να επισκεφθεί στο μέλλον, είναι επίσης μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες του υπουργείου.

Για να εξυπηρετήσει τον αυξανόμενο αριθμό αεροπορικών εταιρειών που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ταϊλάνδη, η Suriya σχεδιάζει να ζητήσει αχρησιμοποίητες θέσεις πτήσεων που κατέχει η Βασιλική Αεροπορία της Ταϊλάνδης σε αεροδρόμια που διαχειρίζονται τα αεροδρόμια της Ταϊλάνδης (AoT). Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να αυξήσει τις ημερήσιες εμπορικές πτήσεις κατά 100-150, ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς πλησιάζει η υψηλή περίοδος.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών αναγνωρίζει την ανάγκη για προσιτές τιμές για τα ηλεκτρικά τρένα, όπως το προτεινόμενο ανώτατο όριο των 20 μπατ, αλλά υπογραμμίζει την ανάγκη για διαπραγματεύσεις με αρμόδιους φορείς για το θέμα. Πιστεύει ότι η εφαρμογή τέτοιων ορίων ναύλων θα οδηγήσει σε αύξηση 10% στους επιβάτες που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά τρένα.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.