Η κυβέρνηση αναλαμβάνει δράση κατά των προκλήσεων ξηρασίας που συνδέονται με το El Niño

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Bangkok Post

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει το κλίμα του Ελ Νίιο, το οποίο έχει οδηγήσει σε μειωμένες βροχοπτώσεις και συνθήκες ξηρασίας που επηρεάζουν τον αγροτικό τομέα της Ταϊλάνδης.

Ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin επιβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη γεωργία και την ευημερία των πολιτών, με βασικές προτεραιότητες όπως η επέκταση της πρόσβασης στην αγορά, η αύξηση του εισοδήματος των αγροτών, η βελτίωση της γεωργικής αποδοτικότητας, η μείωση του κόστους παραγωγής, η προώθηση των εξαγωγών και η εξασφάλιση επαρκών αποθεμάτων τροφίμων για την εγχώρια κατανάλωση. Τόνισε τη σημασία της εξέτασης των επιπτώσεων του El Niño κατά την ανάπτυξη πολιτικών γεωργικής βοήθειας και έδωσε εντολή στον Υπουργό Γεωργίας και Συνεταιρισμών να συγκεντρώσει πληροφορίες για το El Niño και τις συνέπειές του.

Ως απάντηση στην κατάσταση, ο πρωθυπουργός και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου επισκέπτονται επί του παρόντος τις βορειοανατολικές επαρχίες Khon Kaen, Udon Thani και Nong Khai για να αξιολογήσουν τις συνθήκες και να ακούσουν τις τοπικές ανησυχίες. Προέτρεψε επίσης τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να συνεργαστούν στενά με κυβερνητικούς αξιωματούχους, τονίζοντας τον ρόλο τους στην υλοποίηση των κυβερνητικών προγραμμάτων. Υπογράμμισε τη σημασία μιας διαφανούς και δίκαιης διαδικασίας για την προαγωγή και την επαγγελματική ανέλιξη των υπαλλήλων.

Η Ομοσπονδία Βιομηχανιών της Ταϊλάνδης εξέφρασε ανησυχίες για την επιδείνωση της κατάστασης της ξηρασίας. Ο Πρόεδρος της FTI Kriengkrai Thiennukul σημείωσε ότι τα χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων σε όλες τις περιοχές τους πρώτους επτά μήνες του έτους οδήγησαν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα νερού στα φράγματα σε εθνικό επίπεδο, παρόμοια με τις συνθήκες κατά τη διάρκεια της έντονης ξηρασίας του 2015.

Αυτές τις ανησυχίες συμμερίστηκε η Visit Limlurcha, Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ταϊλάνδης και Πρόεδρος του Thai Future Food Trade Association. Τόνισε τις επιπτώσεις του El Niño στις καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένου του ρυζιού, της μανιόκας, του καουτσούκ, του καλαμποκιού, των ελαιοφοίνικων και των φρούτων. Προειδοποίησε επίσης ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε επίσης να έχει αντίκτυπο στην παραγωγή ζάχαρης στην Ταϊλάνδη, την Ινδία και τη Βραζιλία, με αποτέλεσμα σημαντική παγκόσμια αύξηση των τιμών της ζάχαρης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.