Η TAT μετατοπίζει την εστίαση στην προώθηση της Ταϊλάνδης ως προορισμού αειφόρου τουρισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) στρέφει την εστίασή της προς την προώθηση της Ταϊλάνδης ως «αειφόρου προορισμού» που δεσμεύεται για την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της TAT Thapanee Kiatphaiboon.

Στόχος του οργανισμού είναι να εκπαιδεύσει τους ξένους τουρίστες σχετικά με τις προσπάθειες της χώρας να ευθυγραμμιστεί με τις παγκόσμιες τάσεις βιωσιμότητας. Ο Thapanee τόνισε ότι η Ταϊλάνδη επιδιώκει να γίνει ένας υψηλής αξίας και βιώσιμος τουριστικός προορισμός, ενώ αντιμετωπίζει περιβαλλοντικές προκλήσεις, όπως οι πυρκαγιές στη βόρεια Ταϊλάνδη, οι οποίες επηρέασαν τον τουρισμό για μεγάλες περιόδους.

Η στρατηγική του TAT, γνωστή ως "Sustainably Now", στοχεύει να μεταμορφώσει τον τομέα του τουρισμού υιοθετώντας τους στόχους βιώσιμου τουρισμού (STGs) που ευθυγραμμίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Ο οργανισμός εισήγαγε επίσης το έργο Βαθμολόγηση Επιτάχυνσης Αειφόρου Τουρισμού (STAR), απονέμοντας αστέρια σε φορείς εκμετάλλευσης που βελτιώνουν τις πρακτικές αειφορίας τους. Ο στόχος είναι τουλάχιστον το 85% των συμμετεχόντων τουριστικών φορέων να αποκτήσει τρία έως πέντε αστέρια έως το 2025.

Οι ουσιαστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες έχουν αναγνωριστεί ως κορυφαία προτεραιότητα για τους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται την Ταϊλάνδη, όπως αποκάλυψε μια πρόσφατη έρευνα.

Οι προσπάθειες του TAT επεκτείνονται σε συνεργασίες, υιοθέτηση ψηφιακής τεχνολογίας και εξειδικευμένες αγορές, όλα με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας της Ταϊλάνδης, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στη βιωσιμότητα. Ένα πιλοτικό έργο σε πέντε επαρχίες επικεντρώνεται στην ενθάρρυνση των τουριστικών επιχειρήσεων να προσφέρουν φιλικές προς το περιβάλλον υπηρεσίες.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.