ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Συνελήφθησαν έξι αστυνομικοί της Ταϊλάνδης σε σχέση με πυροβολισμούς της αστυνομίας

Nakhon Pathom -

Έξι αστυνομικοί της Ταϊλάνδης βρίσκονται υπό κράτηση επειδή φέρεται να βοήθησαν τον ύποπτο για τη δολοφονία του αστυνομικού να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία και να αποφύγει τη σύλληψη στον βάναυσο πυροβολισμό της αστυνομίας στην επαρχία Nakhon Pathom.

Πρώτη η προηγούμενη ιστορία μας:

Ένας ένοπλος που πυροβόλησε μέχρι θανάτου έναν αστυνομικό του αυτοκινητόδρομου της Ταϊλάνδης στο Nakhon Pathom πυροβολήθηκε από την αστυνομία του Κεντρικού Γραφείου Ερευνών (CIB) αφού διέφυγε στο Kanchanaburi.

Τώρα για την ενημέρωση μας:

Ο Pol Maj Sivakorn Saibua, αρχηγός του αστυνομικού τμήματος 1 εθνικής οδού υπό την υποδιαίρεση 2 της Αστυνομίας Αυτοκινητοδρόμων, πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια δείπνου μπροστά σε άλλους 25 αξιωματικούς επιβολής του νόμου στο Por. Η κατασκευαστική εταιρεία Raweekanok στον δρόμο Takong-Don Tum στην υποπεριοχή Takong, περιοχή Mueang, Nakhon Pathom, στις 6 Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία βρίσκεται υπό την κυριότητα του κύριου υπόπτου, του κ. Praveen Chanklai, ο οποίος αναγνωρίζεται τοπικά ως Kamnan Nok (το "Kamnan" υποδηλώνει επικεφαλής της υποπεριφέρειας). Σε ηλικία 35 ετών, φέρεται να ασκεί σημαντική επιρροή στην περιοχή.

Ο Thananchai Manmak αριστερά, ο Praveen Chanklai δεξιά (Kamnan Nok)

Κατά τη διάρκεια του πάρτι, αναφέρθηκε ότι ο Kamnan Nok προσέγγισε τον Pol Maj Sivakorn με αίτημα να προωθήσει τον συγγενή του, ο οποίος ήταν επίσης υφιστάμενος του Sivakorn. Όταν ο αστυνομικός αρνήθηκε, τονίζοντας ότι ο συγγενής του Kamnan Nok πρέπει να ακολουθήσει την κανονική διαδικασία όπως όλοι οι άλλοι αξιωματικοί, ο διοικητής της υποπεριφέρειας εξοργίστηκε και χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι πριν φύγει.

Λίγο μετά, ο Thananchai Manmak, ο οποίος ήταν στο πάρτι και φέρεται να ήταν στενός συνεργάτης του Kamnan Nok, πλησίασε τον Pol Maj Sivakorn και άνοιξε ξαφνικά πυρ εναντίον του, με αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό του.

Οι πυροβολισμοί τραυμάτισαν επίσης έναν άλλο αστυνομικό στο τραπέζι.

Στη συνέχεια, ο Thananchai διέφυγε από το Nakhon Pathom στο Kanchanaburi όπου πυροβολήθηκε εξωδικαστικά από την αστυνομία αφού αντιστάθηκε στη σύλληψη και πυροβόλησε εναντίον ενός αστυνομικού αυτοκινήτου.

Αναφέρθηκε ότι κανένας από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια του πυροβολισμού του Pol Maj Sivakorn δεν προσπάθησε να καταδιώξει τον Thananchai για να τον συλλάβει. Επίσης, δεν εμπόδισαν το προσωπικό του Kamnan Nok να καθαρίσει τη σκηνή του συμβάντος, να διαγράψει την εγγραφή του CCTV και να καταστρέψει τα στοιχεία, σύμφωνα με αναφορές.

Ως αποτέλεσμα, ένα δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον Kamnan Nok καθώς και έξι αστυνομικούς στο πάρτι. Ο Kamnan Nok, αφού παραδόθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου, κρατήθηκε για φερόμενη υποκίνηση κακουργήματος, φόνο εκ προμελέτης και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Έξι αστυνομικοί στο δείπνο (το όνομα δεν γνωστοποιείται), από την άλλη πλευρά, κατηγορήθηκαν για παραμέληση καθηκόντων, βοήθεια σε παραβάτες για να αποφύγουν την τιμωρία και συνωμοσία για την καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων.

Ο Pol Gen Surachate Hakparn, αναπληρωτής γενικός επίτροπος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, ο οποίος είναι ένας από τους αξιωματικούς που είναι υπεύθυνοι για την επίβλεψη της υπόθεσης, είπε ότι η αστυνομία είχε αδιάσειστα στοιχεία εναντίον των έξι αστυνομικών που θα μπορούσαν να τους συνδέσουν με την καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων και την παροχή βοήθειας υπόπτων για την αποφυγή πιάνω.

Αναφέρθηκε ότι η αστυνομία ήταν ήδη σε θέση να ανακτήσει τον διακομιστή CCTV που θα μπορούσε ενδεχομένως να καταγράψει τον πυροβολισμό. Ο διακομιστής βρέθηκε πεταμένος στο κανάλι στο Nakhon Pathom.

Η αστυνομία ερευνούσε άλλους αστυνομικούς στο πάρτι που είχαν ακόμη αντιμετωπίσει κατηγορίες.

Ο Pol Gen Surachate δεσμεύτηκε να αποδώσει δικαιοσύνη στον νεκρό αστυνομικό και να εξολοθρεύσει τους διεφθαρμένους αστυνομικούς σε όλη τη χώρα.

Η υπόθεση έχει επίσης εγείρει έντονες συζητήσεις σχετικά με την εξουσία των τοπικών δημοσίων υπαλλήλων στην Ταϊλάνδη από την περασμένη εβδομάδα, ωθώντας τον νέο υπουργό Εσωτερικών Anutin Charnveerakul να διατάξει την καταστολή αυτών που αποκάλεσε αυτές τις τοπικές «μαφίες».

Ο Kamnan Nok αναφέρθηκε ότι είχε μεγάλη επιρροή στην επαρχία, κατέχοντας εταιρείες πολλών εκατομμυρίων μπατ και συχνά καυχιόταν δημόσια για τους στενούς δεσμούς του με πρώην πολιτικούς σε εθνικό επίπεδο, την αστυνομία και πολλούς τοπικούς πολιτικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε επίσης πολλά πολυτελή αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου ενός Bentley 25 εκατομμυρίων μπατ.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.