Η Ταϊλάνδη θριαμβεύει στον τελικό του ασιατικού πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών απέναντι στην Κίνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Εθνική -

Thailand χτες εξασφάλισαν το πρώτο τους ασιατικό πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών μεγαλύτερης ηλικίας από το 2013, κερδίζοντας την Κίνα σε έναν έντονο αγώνα πέντε σετ στο Nakhon Ratchasima. Η αίθουσα Korat Chatchai ήταν κατάμεστη από 5,000 ενθουσιώδεις θαυμαστές.

Το τελικό σκορ ήταν 25-21, 25-27, 25-19, 20-25, 16-14.

Πρώτος σκόρερ για την Ταϊλάνδη ήταν ο Chatchu-On Moksri με εντυπωσιακούς 23 πόντους, συμπεριλαμβανομένων 21 επιθέσεων, ένα μπλοκ και έναν άσο. Οι Ajcharaporn Kongyot και Thatdao Nuekjang πρόσθεσαν 22 και 16 πόντους, αντίστοιχα. Ο Κινέζος Wu Mingjie συνεισέφερε 22 πόντους.

Η ομάδα της Ταϊλάνδης, με κορυφαία τις ανελέητες επιθέσεις του Ajcharaporn, προηγήθηκε αρχικά με 8-6. Παρά την ισχυρή επιστροφή της Κίνας, μια ισχυρή άνοδος από τον Chatchu-On εξασφάλισε το πρώτο σετ.

Με προβάδισμα 1-0 η Ταϊλάνδη έπαιξε με αυξημένη αυτοπεποίθηση στο δεύτερο σετ. Παρά την εντυπωσιακή επιστροφή της Κίνας, οι στρατηγικές προσαρμογές και το αποφασιστικό παιχνίδι της Ταϊλάνδης τη βοήθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο.

Στο καθοριστικό σετ, οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν σκληρά. Η αποφασιστικότητα της Ταϊλάνδης έκανε τελικά τη διαφορά καθώς εξασφάλισε τη νίκη με 16-14.

Στην 14η θέση παγκοσμίως, η Ταϊλάνδη έφτασε στον τελικό νικώντας την πέντε φορές πρωταθλήτρια Ιαπωνία με 3-2 στους ημιτελικούς. Η Κίνα, με 13 τίτλους ασιατικού πρωταθλήματος, εξασφάλισε την πρώτη της τελική εμφάνιση από το 2015.

Οι προηγούμενες νίκες της Ταϊλάνδης στο ασιατικό πρωτάθλημα ήταν το 2009 εναντίον της Κίνας και το 2013 με μια νίκη επί της Ιαπωνίας, αμφότερες στο Nakhon Ratchasima.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.