Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Ο νέος πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης επισκέπτεται το Πουκέτ και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 έως την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Ένας 49χρονος Αμερικανός τουρίστας ζήτησε συγγνώμη αφού ένα βίντεο που τον δείχνει να χρησιμοποιεί μηχανή για να φυσά καπνό κάνναβης στην Bangla Road έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οδηγώντας σε έντονες συζητήσεις γύρω από τους κανόνες και τους κανονισμούς για την κάνναβη και την κάνναβη.

Το Phuket Express σημείωσε ότι η αστυνομία δεν κατονόμασε τον τουρίστα. Επίσης, δεν ανέφεραν τυχόν νομικές ενέργειες κατά του τουρίστα.

2. Δεκαέξι φοιτητές διασώθηκαν αφού η πόρτα ενός ασανσέρ δεν ήταν δυνατό να ανοίξει για περίπου μισή ώρα σε ένα πανεπιστήμιο στο Mueang Phuket.

Ο Κυβερνήτης του Πουκέτ Naroong Woonciew έφτασε αργότερα προσωπικά στη σκηνή για να επισκεφθεί τους διασωθέντες μαθητές και να τους ευχαριστήσει για αυτό που αποκάλεσε τη γενναιότητά τους.

3. Λαμβάνονται νομικά μέτρα κατά 13 μη αδειοδοτημένων καταστημάτων κάνναβης στο Πουκέτ και τέθηκαν σε παύση 18 άδειες καταστημάτων κάνναβης.

Σε δύο ακόμη καταστήματα κάνναβης στην Πατόνγκ, οι άδειές τους διακόπηκαν αφού διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν διάφορους κανόνες.

4. Μια σπάνια καμπουρφάλαινα εντοπίστηκε στα ανοιχτά του Πουκέτ.

Η πρώτη φορά στην Ταϊλάνδη φέρεται να ήταν πριν από 14 χρόνια στο Πουκέτ. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται γύρω από την Οκινάουα (Ιαπωνία), την Ταϊβάν, τις Φιλιππίνες και την Αυστραλία.

5. Ο νέος πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin επισκέφθηκε το Πουκέτ για να συζητήσει την επέκταση του διεθνούς αεροδρομίου του Πουκέτ και την τουριστική ανάπτυξη.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin επισκέφθηκε τον δρόμο Bangla στην Patong. Ο λόγος για την επίσκεψη στο Πουκέτ ήταν επειδή ήταν η κύρια πύλη, σύμφωνα με τον κ. Thavisin, του διεθνούς τουριστικού εισοδήματος της χώρας.

Η επίσκεψη έτυχε θετικής υποδοχής από το γενικό κοινό της Ταϊλάνδης και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στο Πουκέτ, οι οποίοι ελπίζουν ότι θα χαλαρώσουν οι ώρες λειτουργίας και οι κανόνες σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Phuket Express, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.