Η έλλειψη κινεζικών τουριστών επηρεάζει τον τουριστικό τομέα της Πατάγια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Bangkok Post

Πατάγια -

Ο τουριστικός τομέας στην Πατάγια παλεύει με έναν μειωμένο αριθμό Κινέζων τουριστών λόγω των υφιστάμενων αυστηρών κανονισμών για την έκδοση βίζας και της έλλειψης επιλογών πτήσεων.

Ο κ. Boonanan Pattanasin, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Τουρισμού της Πατάγια (PBTA), αποκάλυψε ότι η τρέχουσα τουριστική κατάσταση στην Πατάγια επικεντρώνεται κυρίως στους Κινέζους και Ινδούς τουρίστες. Ωστόσο, ο αριθμός των Κινέζων τουριστών έχει μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, εμποδίζοντας την πλήρη ανάκαμψη της πόλης.

Αυτή η ανεπιθύμητη πτώση προκαλείται από διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των αυστηρών κανονισμών για τις βίζες και της έλλειψης απευθείας πτήσεων από την Κίνα προς την Πατάγια, είπε.

Σε αντίθεση με δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως το Πουκέτ ή το Τσιάνγκ Μάι, που προσελκύουν μεγαλύτερο αριθμό Κινέζων τουριστών λόγω της άμεσης προσβασιμότητάς τους σε πτήσεις, η Πατάγια έχει λιγότερες απευθείας πτήσεις παρά το αεροδρόμιο U-Tapao.

Ο κ. Boonanan διευκρίνισε: «Η Pattaya έχει το αεροδρόμιο U-Tapao, αλλά ο αριθμός των επιλογών πτήσεων παραμένει περιορισμένος, ειδικά με απευθείας πτήσεις από την Κίνα προς την Πατάγια».

Ο κ. Boonanan συνέχισε ότι η ομάδα Κινέζων τουριστών που επισκέπτονται την Pattaya αυτή τη στιγμή αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από πλήρως ανεξάρτητους ταξιδιώτες (FITs). Αν και τα FIT τείνουν να έχουν σχετικά υψηλή χωρητικότητα δαπανών, η πόλη χρειάζεται ακόμα να βασίζεται σε ομαδικές εκδρομές, οι οποίες μέχρι στιγμής αντιπροσωπεύουν μόνο περίπου το 40% του συνολικού αριθμού Κινέζων τουριστών και έχει μειωθεί πάνω από 40% σε σύγκριση με το προηγούμενο φιγούρα χαμηλής σεζόν, είπε.

Τα ποσοστά κρατήσεων ξενοδοχείων για Κινέζους τουρίστες είναι επίσης χαμηλότερα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Κινέζοι τουρίστες επιλέγουν συχνά να μείνουν σε καταλύματα σε βίλες, που φέρεται να ανήκουν σε συμπατριώτες τους, ανέφερε ο κ. Μπουνανάν.

Πρόσθεσε, «Οι Κινέζοι τουρίστες εξακολουθούν να είναι μια σημαντική τουριστική ομάδα στην Πατάγια. Είτε ταξιδεύουν σε ομαδικές εκδρομές είτε ως ανεξάρτητοι ταξιδιώτες, αυτοί οι τουρίστες συμβάλλουν σημαντικά στην τοπική οικονομία».

Ο Boonanan και άλλοι ηγέτες της τουριστικής βιομηχανίας ελπίζουν ότι η νέα κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, υπό την ηγεσία του νέου πρωθυπουργού Srettha Thavisin, θα μειώσει το επίπεδο της γραφειοκρατίας και των κανονισμών για τους Κινέζους τουρίστες που επισκέπτονται.

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.