Ο αντιπρόεδρος θα παραιτηθεί εάν το MFP ηγηθεί της αντιπολίτευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Padipat Suntiphada, εξέφρασε την προθυμία του να παραιτηθεί από τη θέση του, εάν το Κόμμα Move Forward, στο οποίο ανήκει, αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Προηγούμενες ιστορίες:

Ο Padipat Suntiphada, ο δεύτερος αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου της Ταϊλάνδης, βρίσκεται ξανά σε ζεστό νερό αφού κατηγορήθηκε για κατάχρηση κρατικών πόρων για να οργανώσει ένα πάρτι mookata (ταϊλανδέζικο μπάρμπεκιου) για τους εργαζόμενους του κοινοβουλίου.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Βουλής του κοινοβουλίου της Ταϊλάνδης Padipat Suntiphada από το Κόμμα Move Forward ενδέχεται να αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω παραβίασης αυτού του νόμου αφού μοιράστηκε μια φωτογραφία του κρατώντας ένα κουτάκι με μια μπύρα, όπως είπε, από την επαρχία του Phitsanulok, βόρεια της Ταϊλάνδης..

Τώρα για την ενημέρωση:

Ο σημερινός ρόλος του Padipat εξασφαλίστηκε όταν το Move Forward προσπαθούσε ακόμη να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με το Pheu Thai Party και άλλα μικρότερα κόμματα.

Μετά από μια αλλαγή των συνθηκών που έφεραν το Move Forward στην αντιπολίτευση λόγω της απόφασης του Pheu Thai, το κόμμα είναι πλέον επιλέξιμο να ηγηθεί της αντιπολίτευσης λόγω της κατοχής των περισσότερων βουλευτών μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, οι κανονισμοί της Βουλής υπαγορεύουν ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να κατέχει τις θέσεις του Προέδρου της Βουλής ή του Αντιπροέδρου της Βουλής ταυτόχρονα.

Ο Padipat επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του να χαιρετίσει την απόφαση του εκτελεστικού συμβουλίου του Move Forward και να παραιτηθεί από τη θέση του εάν το κόμμα ηγηθεί της αντιπολίτευσης. Παρά τις νέες συνθήκες, υποστήριξε την πρόθεσή του να παραμείνει ουδέτερος στον ρόλο του, διασφαλίζοντας δικαιοσύνη στις συνεδριάσεις της Βουλής τόσο για τα μέλη της κυβέρνησης όσο και για τα μέλη της αντιπολίτευσης.

Η ενδυμασία του Padipat τέθηκε επίσης υπό έλεγχο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής, προκαλώντας επιπλήξεις από τους βουλευτές Pheu Thai επειδή δεν φορούσαν γραβάτα ενώ προήδρευαν της συνεδρίασης. Η συζήτηση για την επιλογή του ενδυματολογίου του σταμάτησε τελικά από τον Padipat, ο οποίος υπερασπίστηκε το ντύσιμό του ανάλογα με την περίσταση και υποσχέθηκε να είναι πιο προσεκτικός στο ντύσιμό του για μελλοντικές συναντήσεις.

Εν μέσω των συζητήσεων, ένας άλλος βουλευτής Pheu Thai πρότεινε τη σύσταση επιτροπής για τη μελέτη της κατάλληλης ενδυμασίας για βουλευτές και γερουσιαστές, αλλά ο Padipat ανακατεύθυνε την εστίαση σε πιο ουσιαστικά θέματα, τονίζοντας την παρουσία του κοινού που παρακολουθεί τις διαδικασίες.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.