Η Βρετανίδα τρανς κωμικός Ντάρσι Σίλβερ πέθανε στην Ταϊλάνδη

Του Thomas Sinclair, Guest Writer. Ο Θωμάς είναι ο εκδότης του Pembrokeshire Herald, που βρίσκεται εδώ.

Η Darcie Silver, μια βρετανίδα τρανς κωμικός γνωστή για την κωμική της λαμπρότητα που παρουσιάστηκε στο διάσημο φεστιβάλ Fringe του Εδιμβούργου το 2019, πέθανε τραγικά στην Ταϊλάνδη σε ηλικία 35 ετών.
Ενώ ο χρόνος της μαζί μας κόπηκε λίγο κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, η Darcie Silver άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της με το έντονο πνεύμα και το ασυγκίνητο χιούμορ της. Μοιράστηκε την εμπειρία της το 2019, εξιστορώντας ένα περιστατικό όπου της ζητήθηκε να αφήσει ένα γυναικείο αποδυτήριο σε ένα κατάστημα λόγω της ταυτότητάς της.

Το ταξίδι της ήταν μια συνεχής μάχη ενάντια στην τρανσφοβία, έναν αγώνα που αντιμετώπισε με θάρρος.

Τη στιγμή της πρόωρης αναχώρησής της, η Darcie συνεισέφερε τις δεξιότητές της σε ένα νοσοκομείο καλλυντικών και επιβεβαίωσης φύλου στην Μπανγκόκ, όπου συμμετείχε σε συνδέσμους ασθενών και σε προσπάθειες μάρκετινγκ. Το Νοσοκομείο Kamol, το αξιότιμο ίδρυμα όπου εργαζόταν, μετέφερε τα σπαραξικάρδια νέα μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram ένα ζοφερό Σάββατο (19 Αυγούστου).

Στο αφιέρωμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Νοσοκομείο Kamol εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του για τις πολύπλευρες συνεισφορές της Darcie. Όχι μόνο ήταν μια αφοσιωμένη επαγγελματίας, αλλά ήταν επίσης μια αγαπημένη φίλη, αδερφή και μια συμπονετική ψυχή που είχε βαθιά επίδραση σε αμέτρητες ζωές. Η σύνδεσή της με την κουλτούρα της Ταϊλάνδης ήταν απτή, αναζητώντας συχνά παρηγοριά και έμπνευση μέσα στα όρια των τοπικών ναών, ένα πάθος που θα τιμηθεί σύμφωνα με την παράδοση της Ταϊλάνδης κατά τις τελετές της κηδείας της.

Ο διαδικτυακός φόρος τιμής του νοσοκομείου στην Ντάρσι περιελάμβανε συγκλονιστικές εικόνες από την κηδεία της, στολισμένες με μηνύματα εκτίμησης από τα άτομα των οποίων τη ζωή είχε αγγίξει. Η καθοδήγηση και η αμέριστη υποστήριξή της κατά τη διάρκεια των προσωπικών τους μεταπτώσεων αναγνωρίστηκαν με εγκάρδια ευγνωμοσύνη.

Ένα από τα αξιοσημείωτα κατορθώματα της Darcie ήταν η σαγηνευτική ερμηνεία της, "I know you are but what am I?", που παρουσιάστηκε στο περίφημο Edinburgh Fringe Festival το 2019.

Η σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook μοιράστηκε τη ζοφερή είδηση ​​του θανάτου της, αναπολώντας την αξιοσημείωτη επίδραση της στην κωμική σκηνή. Η θητεία του Darcie στο Brass Monkey το 2019 σημαδεύτηκε με επιτυχία και θαυμασμό, ενός καλλιτέχνη του οποίου το φως έλαμψε πολύ σύντομα.

Στον απόηχο ενός περιστατικού που είχε αποκαλύψει τη σκληρή πραγματικότητα των τρανσφοβικών επιθέσεων, η Darcie Silver μοιράστηκε ειλικρινά τις εμπειρίες της. Εξέφρασε τον πόνο της υπομονής των διακρίσεων, παρατηρώντας ότι το να είναι τρανς δεν ήταν επιλογή αλλά αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητάς της. Παρά τις προκλήσεις, συνέχισε να βρίσκει τη φωνή της και να καλλιεργεί αυτοπεποίθηση, μόνο για να υποχωρήσει σαν κι αυτή να διαβρώσει την πρόοδό της.

Η TPN Media αναζητά πρόσθετες πληροφορίες για τον θάνατο της Darcie.

Το Νοσοκομείο Kamol δήλωσε: «Με λύπη ανακοινώνουμε τον ξαφνικό θάνατο της πολύ αγαπημένης μας Ντάρσι Σίλβερ.

«Η Ντάρσυ δεν ήταν μόνο υπάλληλος μας αλλά και φίλη, αδερφή, άτομο με μεγάλη συμπάθεια, αφοσίωση και πάθος.

«Της άρεσε πολύ η κουλτούρα της Ταϊλάνδης και οι περισσότερες από τις αποδράσεις της από την επαγγελματική ζωή ήταν αφιερωμένες στην προσευχή σε ναούς της Ταϊλάνδης, γι' αυτό και η κηδεία της θα γιορταστεί σύμφωνα με την παράδοση της Ταϊλάνδης.

«Η Ντάρσυ θα της λείψει πολύ, αλλά είμαστε σίγουροι ότι τώρα βρίσκεται σε ένα εξίσου όμορφο και αγαπημένο μέρος.

«Fly happy Darcy, χάρηκα που σε γνώρισα και σε ευχαριστώ που βοήθησες τόσους πολλούς ανθρώπους να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

"ΞΗΛΩΜΑ"-

Φωτογραφίες: Kamol Hospital.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/