NBTC να επεκτείνει την εποπτεία σε διαδικτυακές πλατφόρμες βίντεο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 

Η Εθνική Επιτροπή Ραδιοτηλεόρασης και Τηλεπικοινωνιών (NBTC) ανακοίνωσε σχέδια για επέκταση του ρυθμιστικού της πεδίου καλύπτοντας διαδικτυακό περιεχόμενο σε πλατφόρμες video-on-demand (VOD) και κοινής χρήσης βίντεο.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του NBTC, η υποεπιτροπή για τις επικοινωνίες ψηφιακής πλατφόρμας θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει στρατηγικές για τη ρύθμιση του περιεχομένου βίντεο εστιάζοντας στους παρόχους υπηρεσιών.

Το NBTC σκοπεύει να θεσπίσει κανονισμούς που στοχεύουν τους ρόλους των παρόχων υπηρεσιών στη διάδοση περιεχομένου χωρίς να παρεμβαίνει στη δημιουργική διαδικασία παραγωγής περιεχομένου. Πλατφόρμες όπως YouTube, Facebook, Twitter, Line, TikTok, Netflix, iFlix, WeTV και Viu είναι μεταξύ εκείνων που θα υπόκεινται σε αυτούς τους κανονισμούς.

Οι προτεινόμενοι κανονισμοί βασίζονται στην προϋπόθεση ότι οι πάροχοι υπηρεσιών θα πρέπει να αναλαμβάνουν τη συντακτική ευθύνη για το περιεχόμενο που φιλοξενούν και διανέμουν μέσω των διαδικτυακών τους πλατφορμών. Αυτή η αλλαγή λογοδοσίας στοχεύει να προωθήσει μια πιο υπεύθυνη προσέγγιση για την κοινή χρήση περιεχομένου και τη ροή.

Επικαλούμενος το άρθρο 7 του νόμου NBTC, ο αξιωματούχος σημείωσε ότι ο φύλακας έχει την εξουσία να επιβλέπει τις εκπομπές βίντεο μέσω ψηφιακών πλατφορμών. Ενώ η Υπηρεσία Ανάπτυξης Ηλεκτρονικών Συναλλαγών εισήγαγε νόμο πέρυσι που υποχρεώνει τους παρόχους ψηφιακών βίντεο να αναφέρουν τις υπηρεσίες τους στην υπηρεσία, χορηγούνται εξαιρέσεις εάν κάποιος άλλος νόμος τους καθιστά άμεσα υπεύθυνους. Το NBTC ισχυρίζεται ότι είναι η αρμόδια αρχή για τη ρύθμιση της διαδικτυακής μετάδοσης βίντεο.

Ενώ η TikTok και η Meta Thailand αρνήθηκαν να προσφέρουν λεπτομερή σχόλια σχετικά με το σχέδιο λόγω ανεπαρκών διαθέσιμων πληροφοριών, ο Pathompong Sirachairat, Διευθύνων Σύμβουλος της υπηρεσίας ροής βίντεο Mono Max, εξέφρασε την ετοιμότητα της εταιρείας να συμμορφωθεί με τους επερχόμενους κανονισμούς NBTC.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.