Το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει τη δοκιμή οπίου και μαγικού μανιταριού για την ιατρική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το υπουργικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως σε σχέδιο βασιλικού διατάγματος που επιτρέπει την καλλιέργεια οπίου και μαγικών μανιταριών για ιατρική χρήση σε δοκιμαστική βάση.

Η πρόταση, που παρουσιάστηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, έλαβε ομόφωνη υποστήριξη από βασικούς κυβερνητικούς φορείς, όπως το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, Επιστήμης, Έρευνας και Καινοτομίας, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Γραφείο του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης και η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης.

Το σχέδιο διατάγματος, μετά την ανακοίνωση στη Βασιλική Εφημερίδα, θα σηματοδοτήσει την έναρξη αυτού του φιλόδοξου έργου. Εξεταζόμενο προσεκτικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ένα συμβουλευτικό όργανο για νομικά θέματα, το διάταγμα έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει την καινοτομία και να μειώσει την εξάρτηση του έθνους από την εισαγόμενη μορφίνη και τα αντικαταθλιπτικά.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, το Διεθνές Κολλέγιο Ελέγχου Ναρκωτικών, που βρίσκεται στην περιοχή Chiang Saen του Chiang Rai, θα εξουσιοδοτηθεί να καλλιεργεί όπιο για ιατρικούς σκοπούς. Αυτό το κολέγιο, το οποίο εποπτεύεται από το Γραφείο Ελέγχου Ναρκωτικών, θα διευκολύνει την εξαγωγή μορφίνης από τον Κυβερνητικό Φαρμακευτικό Οργανισμό στα εργαστήριά του που βρίσκονται στην Μπανγκόκ και στο Παθούμ Τάνι.

Το διάταγμα στοχεύει επίσης να επιτρέψει την ανάπτυξη μαγικών μανιταριών σε καθορισμένα πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα σε τέσσερις περιοχές της Ταϊλάνδης. Τα ιδρύματα που εγκρίνονται για το έργο θα είναι εκείνα που κρίνονται έτοιμα να ξεκινήσουν πειραματικά έργα για τη δημιουργία αντικαταθλιπτικών από εκχυλίσματα μαγικών μανιταριών.

Τα μαγικά μανιτάρια περιέχουν βασικές ενώσεις, ψιλοκυβίνη και ψιλοκίνη, οι οποίες διαθέτουν πολλά υποσχόμενες δυνατότητες για την ανάπτυξη αντικαταθλιπτικών φαρμάκων. Η Ταϊλάνδη έχει σημειώσει σημαντική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων κατάθλιψης, με περίπου 1.76 εκατομμύρια περιπτώσεις που καταγράφηκαν μεταξύ 2015 και 2020.

Οι ειδικοί είπαν ότι η πρωτοβουλία αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για οικονομικά αποδοτική εγχώρια παραγωγή αυτών των κρίσιμων φαρμάκων, εξοικονομώντας έτσι στη χώρα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.