Ιδιοκτήτες κατεστραμμένης αποθήκης πυροτεχνημάτων υποψιάζονται ότι βρίσκονται στη Μαλαισία

Μετά από μια καταστροφική έκρηξη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων που σημειώθηκε στις 29 Ιουλίου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12, τραυμάτισε 121 άτομα και προκάλεσε ζημιές σε 292 σπίτια, οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι ιδιοκτήτες της αποθήκης, που ταυτοποιούνται ως Sompong Nakul και Piyanuch Peungwirawat, έχουν τραπεί σε φυγή. ύποπτα ότι κρυβόταν στη γειτονική Μαλαισία.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Narathiwat, το ζευγάρι δεν παραδόθηκε παρά το γεγονός ότι κλήθηκε για ανάκριση. Οι αναφορές αναφέρουν ότι η επιχείρησή τους φέρεται να συνδέεται με προσωπικότητες με επιρροή στην επαρχία και πιστεύεται ότι υποστηρίζονται από τοπικούς πολιτικούς που εμπλέκονται σε δραστηριότητες λαθρεμπορίου, όπως πυροτεχνήματα, τσιγάρα, ποτά, ναρκωτικά και εργάτες.

Ανησυχίες έχει προκαλέσει και η συσχέτιση του ζευγαριού με προηγούμενο περιστατικό το 2016. Συνελήφθησαν για αποθήκευση και πώληση 60 τόνων πυροτεχνημάτων και εύφλεκτων υλικών χωρίς άδεια, αλλά η υπόθεση δεν οδηγήθηκε στο επαρχιακό δικαστήριο, γεγονός που οδήγησε σε ερωτήματα για πιθανή διαφθορά και παρατυπίες.

Ο υψηλού προφίλ ακτιβιστής Achariya Ruengrattanapong ζήτησε να διεξαχθεί διεξοδική έρευνα για τις συνθήκες γύρω από την έκρηξη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην επαρχία Narathiwat.

Ο Achariya τόνισε ότι η μεταφορά πυροτεχνημάτων στο Narathiwat, το οποίο διέπεται από έκτακτο διάταγμα και νόμο περί εσωτερικής ασφάλειας, απαιτεί κατάλληλες εγκρίσεις, εγείροντας ανησυχίες για πιθανές παρατυπίες στη διαδικασία.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.