Ο βουλευτής του κόμματος Rayong Move Forward αντιμετωπίζει έρευνα για προηγούμενο ποινικό μητρώο

Η Εκλογική Επιτροπή (EC) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ασκήσει ποινική και πολιτική αγωγή εναντίον ενός βουλευτή του Κόμματος Move Forward που έλαβε μέρος στις πρόσφατες εκλογές της 14ης Μαΐου παρά την προηγούμενη ποινική καταδίκη. Ο εν λόγω βουλευτής, Nakhonchai Khunnarong, γνωστός και ως Ice Rayong, είχε καταδικαστεί και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για κλοπή πριν από 24 χρόνια σε ηλικία 20 ετών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της EC Ittiporn Boonpracong, το άρθρο 98 του Συντάγματος ορίζει ξεκάθαρα κριτήρια για τους υποψήφιους βουλευτές, με μία από τις βασικές προϋποθέσεις να είναι η απαγόρευση ατόμων με ποινικές καταδίκες, εκτός από ορισμένες προϋποθέσεις. Είπε ότι η υποψηφιότητα του Nakhonchai Khunnarong θα έπρεπε επομένως να είχε αποκλειστεί ανάλογα.

Επιπλέον, η συμμετοχή σε γενικές εκλογές παρά το γεγονός ότι κάποιος γνωρίζει την αδυναμία του μπορεί να θεωρηθεί αδίκημα σύμφωνα με το Άρθρο 151 του εκλογικού νόμου για βουλευτές. Η EC σημείωσε ότι ο υποψήφιος μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για τυχόν έξοδα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του, όπως αναφέρεται στο άρθρο 420 του Αστικού και Εμπορικού Κώδικα.

Ο Nakhonchai ανακοίνωσε δημόσια την παραίτησή του στις 27 Ιουλίου αφού αναγνώρισε την προηγούμενη ποινική του καταδίκη, η οποία προήλθε από υπόθεση κλοπής τον Οκτώβριο του 1999. Θυμήθηκε ότι ενώ έκανε πάρτι με φίλους, ανακάλυψε ένα γυναικείο ρολόι χειρός σε ένα τραπέζι και συνελήφθη από την αστυνομία ενώ προσπαθούσε να εξετάσει το. Ο Nakhonchai υποστήριξε ότι ήταν αθώος, αλλά ισχυρίστηκε ότι υπέγραψε εν αγνοία του μια ομολογία ενώ βρισκόταν υπό κράτηση. Κατά συνέπεια, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση, αν και η ποινή του μειώθηκε στο μισό λόγω της ομολογίας του.

Η EC είπε ότι γνώριζε πλήρως την ανακοίνωση παραίτησης του βουλευτή, αλλά είπε ότι δεν τους πτόησε από το να εξετάσουν το ενδεχόμενο ποινικών διώξεων σύμφωνα με το Άρθρο 151 του οργανικού νόμου για τις βουλευτικές εκλογές. Ο οργανισμός EC εξετάζει επίσης μια αστική αγωγή για να ζητήσει αποζημίωση για το κόστος μιας ενδιάμεσης εκλογής.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Ταϊλάνδης της Κυβέρνησης NNT.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/