Το Pheu Thai Party θα σχηματίσει Νέα Ταϊλανδική Κυβέρνηση χωρίς Κόμμα Προώθησης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Siamrath

Εθνική -

Το Pheu Thai Party θα δημιουργήσει τώρα έναν νέο συνασπισμό χωρίς το Move Forward Party, καθιστώντας το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του προηγούμενου συνασπισμού άκυρο και άκυρο.

Η κίνηση, που ανακοινώθηκε σήμερα στα μέσα του απογεύματος, 2 Αυγούστου, από τον ηγέτη του Pheu Thai Chonlanan Srikaew, θεωρήθηκε ως μια δραστική αλλαγή στο τρέχον πολιτικό τοπίο της Ταϊλάνδης.

Ο Chonlanan σκέφτηκε ότι αφού ο Pheu Thai ανατέθηκε από τον πρώην συνασπισμό να βρει περισσότερη υποστήριξη στην επερχόμενη πρωθυπουργική ψηφοφορία, το κόμμα βρέθηκε αντιμέτωπο με αδιέξοδο, καθώς τα περισσότερα κόμματα εκτός του συνασπισμού και οι διορισμένοι γερουσιαστές της Χούντας επέμειναν ότι δεν θα υποστήριζαν ούτε θα ψήφιζαν συνασπισμού εφόσον το Move Forward παραμένει μέρος του.

Το ζήτημα οφειλόταν στο σχέδιο του Move Forward να τροποποιήσει, όχι να καταργήσει, τον αμφιλεγόμενο νόμο lese-majeste, ο οποίος προστατεύει τη δυσφήμιση κατά της Βασιλικής Μεγαλειότητας του Βασιλιά, αποκάλυψε ο Chonlanan. Το Move Forward ήθελε να μειώσει τις νομικές ποινές για αυτό το αδίκημα. Ο Chonlanan ανέφερε περαιτέρω ότι υπό την ηγεσία του νέου συνασπισμού υπό την ηγεσία του Pheu Thai, δεν θα εγκρίνουν πλέον μια τέτοια τροποποίηση με οποιονδήποτε τέτοιο τρόπο ή μορφή.

Σύμφωνα με την επόμενη ψηφοφορία για τον πρωθυπουργό την Παρασκευή, 4 Αυγούστου, ο Τσονλανάν δήλωσε ότι ο νέος συνασπισμός θα προτείνει τον επιχειρηματία Srettha Thavisin ως υποψήφιο πρωθυπουργό του. Μετά την ίδρυση της κυβέρνησης, θα πιέσουν αμέσως για την επανεγγραφή του συντάγματος της Ταϊλάνδης με μια εκλεγμένη από τον λαό επιτροπή σύνταξης χάρτη.

Αφού τεθεί σε ισχύ ο νέος χάρτης, η κυβέρνηση θα διαλύσει το κοινοβούλιο για νέες εκλογές, αποκάλυψε ο Τσονλανάν, προσθέτοντας πριν συμβεί αυτό, η νέα κυβέρνηση θα διεξαγάγει δημοψήφισμα για να ρωτήσει τον κόσμο εάν θέλει να ξαναγράψει τον χάρτη ή όχι.

Ενώ ο Τσονλανάν δεν αποκάλυψε τα κόμματα που θα αποτελέσουν τον νέο συνασπισμό, επιβεβαίωσε ότι τα προηγούμενα μνημόνια συμφωνίας, τα οποία ενέκρινε τον αρχηγό του Move Forward, Πίτα Λιμζαροενράτ, ως πρωθυπουργό, είναι πλέον άκυρα.

Πρόσθεσε επίσης ότι θα εναπόκειται στο Move Forward να αποφασίσει εάν θα ψηφίσει τον Srettha Thavisin ως πρωθυπουργό.

Εκτός από αυτό, ο ηγέτης Pheu Thai υποσχέθηκε με το Move Forward ότι το κόμμα θα συνεχίσει να ακολουθεί ορισμένες από τις πολιτικές του Move Forward, όπως

  • Η αναβίωση του Νομοσχεδίου για την Ισότητα των Γάμων
  • Η αναβίωση του Progressive Liquor Bill
  • Η αναμόρφωση του γραφειοκρατικού συστήματος, της αστυνομίας, του στρατού και του συστήματος δικαιοσύνης
  • Η αντικατάσταση της υποχρεωτικής στράτευσης με εθελοντικό σύστημα
  • Αποκέντρωση, τόσο σε επίπεδο αποστολών όσο και σε επίπεδο προϋπολογισμού
  • Κατάργηση των μονοπωλίων και προώθηση του θεμιτού ανταγωνισμού σε όλους τους κλάδους
Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.