Οι αρχές εντοπίζουν τους ιδιοκτήτες της αποθήκης πυροτεχνημάτων που εξερράγη στο Narathiwat

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Μετά από μια τεράστια έκρηξη πυροτεχνημάτων στην επαρχία Narathiwat που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους και άφησε πίσω της 121 τραυματίες στις 29 Ιουλίου, οι αρχές εντόπισαν γρήγορα τους ιδιοκτήτες της άτυχης αποθήκης που ευθύνονται για την καταστροφική έκρηξη.

Το ζευγάρι, που ταυτοποιήθηκε ως Sompong Na Kul και η σύζυγός του, Piyanut Puengworawat, ήταν οι ιδιοκτήτες της εγκατάστασης, αρχικά γνωστής ως "Weerawat Panit", που λειτουργούσε ως κατάστημα που πωλούσε αγροτικό εξοπλισμό και μαγειρικά σκεύη στην υποπεριφέρεια Muno.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο 9 της επαρχιακής αστυνομικής περιφέρειας, Πολ Αντιστράτηγος Nanthadet Yoinual, το ζευγάρι αργότερα μετέτρεψε το κατάστημα σε αποθήκη, όπου άρχισαν να αποθηκεύουν σημαντική ποσότητα πυροτεχνημάτων. Υπολογίστηκε ότι περισσότερα από 1,000 κιλά πυροτεχνημάτων είχαν κρατηθεί παράνομα στο σημείο, με βάση την παρουσία βαθιών οπών που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Μετά το καταστροφικό περιστατικό, το ζευγάρι απευθύνθηκε στην αστυνομία και εξέφρασε την προθυμία του να παραδοθεί την 1η Αυγούστου. Ο Πολ Αντιστράτηγος Nanthadet κατέστησε σαφές ότι εάν δεν παραδοθούν, θα εκδοθούν εντάλματα για τη σύλληψή τους αμέσως.

Ο βοηθός αρχηγός της περιοχής Sungai Kolok, Suchart Kijakarn, αποκάλυψε ότι οι ιδιοκτήτες είχαν λάβει άδεια για την κατασκευή και τη λειτουργία της αποθήκης. Ωστόσο, κατά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, δεν διευκρίνισαν το είδος των εμπορευμάτων που προορίζονται να αποθηκευτούν. Αμέσως μετά τη μετατροπή της, η αποθήκη μετατράπηκε σε αποθήκη για μια μεγάλη ποικιλία πυροτεχνημάτων.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Ένας άνδρας έχασε τέσσερα μέλη της οικογένειας μετά από έκρηξη αποθήκης πυροτεχνημάτων στο Narathiwat.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.