Κατασχέθηκαν 13 τόνοι παράνομων ουσιών σε επιχείρηση κατά της διακίνησης ναρκωτικών Ταϊλάνδης-Αυστραλίας

Εθνική -

Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης επέκτεινε μια κοινή επιχείρηση με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας (AFP) για την πάταξη των διεθνικών δικτύων διακίνησης ναρκωτικών μεταξύ των δύο χωρών.

Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης, εκπροσωπούμενη από τον κ. Thanakorn Kainan, Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Ελέγχου Ναρκωτικών, συγκάλεσε συνάντηση με το Γαλλικό Πρακτορείο την Τρίτη, 25 Ιουλίου, για να συζητήσει τα αποτελέσματα της κοινής «Taskforce Storm» κατά της διακίνησης ναρκωτικών. λειτουργία. Εκπρόσωπος του AFP ήταν ο Περιφερειακός Διοικητής του AFP για την περιοχή της Ασίας κ. Peter Sykora.

Από τότε που η Ταϊλάνδη συνεργάστηκε με το Γαλλικό Πρακτορείο, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 20 επιχειρήσεις, με 6 επιτυχείς επιχειρήσεις και 14 ακόμη σε εξέλιξη, είπε ο Thanakorn κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Ως αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών, συνελήφθησαν συνολικά 55 ύποπτοι για ναρκωτικά και συνελήφθησαν 13 άτομα που αναζητούνται με εντάλματα σύλληψης.

Η συνδυασμένη ποσότητα των κατασχεθέντων παράνομων ουσιών είναι πάνω από 13 τόνους (13,393.44 κιλά) και έχουν κατασχεθεί περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 1.15 δισεκατομμυρίων μπατ ή περίπου 51 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, ο Thanakorn είπε ότι η επιχείρηση έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική για την καταπολέμηση των διασυνοριακών εγκλημάτων. Ως αποτέλεσμα, οι δύο χώρες συμφώνησαν να παρατείνουν την κοινή επιχείρηση για άλλα 2 χρόνια, πριν υπογράψουν το έγγραφο για την επίσημη παράταση της επιχείρησης έως τις 18 Ιουλίου 2025.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.