Η πανεθνική καταστολή με όπλα οδηγεί σε κατασχέσεις και συλλήψεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα μιας εκτεταμένης μονομηνιαίας καταστολής παράνομων όπλων, κατασχέθηκαν σημαντικός αριθμός όπλων και πυρομαχικών ενώ συνελήφθησαν έως και 966 υπόπτοι. Η καταστολή, που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου, οδήγησε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε 1,658 στόχους σε εθνικό επίπεδο, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις εγκληματικές δραστηριότητες που συνδέονται με αυτούς.

Ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Αστυνομίας της Βασιλικής Ταϊλάνδης, Pol Gen Torsak Sukwimol, αποκάλυψε ότι από τις 21 Ιουλίου, τα αποτελέσματα της επιχείρησης περιλαμβάνουν την κατάσχεση 911 παράνομων πυροβόλων όπλων, μαζί με 44,540 φυσίγγια ανάμεικτα πυρομαχικά. Εκτός από τα όπλα και τα πυρομαχικά, οι αρχές κατάφεραν επίσης να κατασχέσουν δύο εκρηκτικά και 6,239 χάπια μεθαμφεταμίνης.

Στην περιοχή Khao Phanom του Krabi, πραγματοποιήθηκε έφοδος σε κατοικία ιδιοκτησίας ενός 28χρονου, ο οποίος καταζητείται με πολλαπλά εντάλματα για κατηγορίες που σχετίζονται με ναρκωτικά και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η επιχείρηση οδήγησε σε σύγκρουση με την αστυνομία, με αποτέλεσμα ο ύποπτος να σκοτωθεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Μετά το περιστατικό, οι αρχές διεξήγαγαν ενδελεχή έρευνα στην περιοχή και ανακάλυψαν μια κρύπτη όπλων κοντά στο σώμα του υπόπτου, συμπεριλαμβανομένου ενός πιστολιού Mauser των 9 χιλιοστών, μιας χειροβομβίδας M67 και δύο χειροβομβίδων καπνού.

Η επιχείρηση είναι μέρος μιας ευρύτερης εθνικής καταστολής παράνομων όπλων και εγκληματικών δραστηριοτήτων, υπό την επίβλεψη του Βοηθού Αρχηγού της Αστυνομίας, Πολ Αντιστράτηγο Σαμράν Νουάλμα, και περιλαμβάνει συνεργασία μεταξύ πολλών υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Αυτά περιλαμβάνουν το Μητροπολιτικό Γραφείο Αστυνομίας, τις Επαρχιακές Αστυνομικές Περιφέρειες 1-9, το Κεντρικό Γραφείο Έρευνας, το Γραφείο Καταστολής Ναρκωτικών, το Γραφείο Τουριστικής Αστυνομίας, το Γραφείο Αστυνομίας Μετανάστευσης, το Γραφείο Διερεύνησης του Κυβερνοεγκλήματος και την Αστυνομία Συνοριακής Περιπολίας.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.