Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης εγκρίνει τη λειτουργία χώρων ψυχαγωγίας 24/7 σε περιοχές της ΕΟΚ, συμπεριλαμβανομένης της Πατάγια

Εθνική -

Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ενέκρινε πρόταση για να επιτραπεί στους χώρους νυχτερινής διασκέδασης στην περιοχή του Ανατολικού Οικονομικού Διαδρόμου (EEC) να λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα για να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες των τουριστών.

Αυτό περιλαμβάνει τη δημοφιλή τουριστική πόλη Pattaya με χιλιάδες χώρους διασκέδασης.

Ωστόσο, προτού ενθουσιαστείτε πολύ, ο κανονισμός δεν είναι ακόμη επίσημος και χρειάζεται έγκριση από περιφερειακούς και τοπικούς ηγέτες μαζί με οδηγίες και κανονισμούς για την αλλαγή. Δεν έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα για αυτό.

Το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία σύνταξης βασιλικού διατάγματος για να επιτραπεί η 24ωρη λειτουργία των χώρων διασκέδασης εντός της περιοχής της ΕΟΚ. Δεν έχει δοθεί ακόμη ακριβής ημερομηνία ολοκλήρωσης του διατάγματος.

Η περιοχή της ΕΟΚ καλύπτει τρεις επαρχίες στην ανατολική περιοχή της Ταϊλάνδης, δηλαδή το Chonburi, το Chachoengsao και το Rayong. Ωστόσο, δεν επιτρέπεται κάθε χώρος νυχτερινής διασκέδασης στην επαρχία να παραμένει ανοιχτός όλο το εικοσιτετράωρο, μόνο εκείνοι σε καθορισμένες περιοχές.

Αυτή η νομοθεσία στοχεύει να στηρίξει τις επιχειρήσεις στην περιοχή της ΕΟΚ για την εξυπηρέτηση των αυξανόμενων τουριστών που φτάνουν στο αεροδρόμιο U-Tapao.

Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού συμφώνησε ότι θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα για την αντιμετώπιση ζητημάτων που ενδέχεται να προκύψουν μετά την έναρξη ισχύος της νομοθεσίας. Αυτό περιλαμβάνει την τακτική αξιολόγηση της ασφάλειας των μεταφορών, της περιουσίας, του θορύβου και της ρύπανσης από απόβλητα, στις γύρω περιοχές.

Το Γραφείο του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης πιστεύει επίσης ότι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να παρακολουθούν τη λειτουργία των εγκαταστάσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα για να διασφαλίζουν ότι συμμορφώνονται με τους ισχύοντες κανόνες και κανονισμούς.

Όσον αφορά την Πατάγια, οι τοπικοί αξιωματούχοι θα πρέπει πρώτα να συζητήσουν τη νομοθεσία πριν λάβουν μια απόφαση όσον αφορά σε ποιους τομείς θα ισχύει και ποιους κανόνες και κανονισμούς θα ισχύουν. Δεν έχει δοθεί συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε αναμένεται να συμβεί αυτό, γι' αυτό οι ενθουσιασμένοι ιδιοκτήτες μπαρ καλούνται να περιμένουν περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία με την πόλη προς το παρόν και να τηρήσουν τις τρέχουσες νόμιμες ώρες κλεισίματος στο ενδιάμεσο. Ορισμένες πρώτες προτάσεις προτείνουν ότι η αλλαγή μπορεί να αφορά μόνο ορισμένες ζώνες, όπως η Walking Street, και όχι ολόκληρη η πόλη, αλλά αυτό μένει να το δούμε.

Τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης βρίσκεται επίσης σε μια περίοδο ρευστότητας και αυτή η απόφαση ελήφθη από το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο και την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης σε συνεργασία με αξιωματούχους της ΕΟΚ. Ανάλογα με το ποιος θα καταλήξει να γίνει πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει.

Τοπικοί βουλευτές για το Banglamung και την Pattaya Υπήρξαν ένθερμοι υποστηρικτές του να γίνει η Πατάγια μια πόλη 24 ωρών όπως το Βέγκας, όπως περιγράψαμε εδώ προηγουμένως.

Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για αυτά και όλα τα νέα εδώ στην Πατάγια.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.