Θυελλώδης καιρός αναμένεται σύντομα σε μεγάλο μέρος της Ταϊλάνδης

Η Ταϊλάνδη προετοιμάζεται για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες καθώς το Ταϊλανδικό Μετεωρολογικό Τμήμα (TMD) εξέδωσε προειδοποίηση για τον καιρό στις 14 Ιουλίου. Από τις 16 Ιουλίου έως τις 20 Ιουλίου, ένας ισχυρός μουσώνας αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, οδηγώντας σε εκτεταμένες ισχυρές βροχές.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό γραφείο, η κοιλάδα των μουσώνων θα μετακινηθεί σταδιακά από τα βόρεια προς τα βορειοανατολικά και την άνω κεντρική περιοχή πριν μετατραπεί σε ενεργό κύτταρο χαμηλής πίεσης πάνω από την άνω Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Επιπλέον, ένας αρκετά ισχυρός νοτιοδυτικός μουσώνας θα επικρατήσει στη Θάλασσα Ανταμάν, στο Νότο και στον Κόλπο.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι αναμενόμενες συνθήκες θα οδηγήσουν σε έντονες βροχοπτώσεις σε όλη την Ταϊλάνδη, με απομονωμένες περιοχές να αντιμετωπίζουν πολύ έντονες βροχοπτώσεις στα βόρεια, τα βορειοανατολικά και την κεντρική περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Μπανγκόκ και της γειτονιάς της, της Ανατολής και του Νότου.

Το TMD έχει εκδώσει προειδοποίηση για σοβαρές καιρικές συνθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ξαφνικές πλημμύρες και υπερχειλίσεις, ιδιαίτερα κατά μήκος πλωτών οδών και χαμηλών περιοχών. Συνιστάται στους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και σε επαγρύπνηση κατά τη διάρκεια καταιγίδων. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους δρόμους για να διασφαλίζουν την ασφάλειά τους και την ασφάλεια των άλλων.

Εκτός από τις έντονες βροχοπτώσεις, η Θάλασσα Ανταμάν και ο άνω κόλπος αναμένεται να αντιμετωπίσουν ισχυρούς ανέμους και κύματα που θα φτάνουν σε ύψος τα 2-3 μέτρα, με τις καταιγίδες να προκαλούν κύματα άνω των 3 μέτρων. Ως προληπτικό μέτρο, τα μικρά σκάφη σε αυτές τις περιοχές καλούνται να παραμείνουν στην ξηρά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και να ενημερώνονται για τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Ταϊλάνδης της Κυβέρνησης NNT.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/