Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut Chan-O-Cha παραιτήθηκε επίσημα και αποσύρεται από την πολιτική

Ταϊλάνδη-

Ο νυν υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut Chan-O-Cha ανακοίνωσε σήμερα, 11 Ιουλίου 2023, ότι παραιτείται επίσημα από το κόμμα Ruam Thai Sang Chart και την πολιτική. Αυτό τελειώνει την εννιάχρονη πολιτική του καριέρα στην Ταϊλάνδη που ξεκίνησε με πραξικόπημα το 2014.

Ο Prayut θα υπηρετήσει τον υπόλοιπο χρόνο του ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, που έχει σχεδόν τελειώσει καθώς η ψηφοφορία για τον νέο πρωθυπουργό έχει οριστεί για αυτήν την Πέμπτη 13 Ιουλίου.

Σε μια σύντομη δήλωση, ο Prayut είπε ότι «έκανε το καλύτερο δυνατό».

Ως ηγέτης της Ταϊλάνδης μέσω πραξικοπήματος υπό την ηγεσία του στρατού και υπεύθυνος κατά τη διάρκεια των ταραχωδών ετών περιορισμών και κλεισίματος των συνόρων του COVID-19, ο Prayut ήταν μια διχαστική φιγούρα και βαθιά αντιδημοφιλής στους προοδευτικούς και φιλελεύθερους ψηφοφόρους, ειδικά στους νέους. Ωστόσο, είχε μια βασική βάση στρατιωτικών και βασιλικών υποστηρικτών που τον υποστήριξαν κατά την περίοδο ηγεσίας του.

Ο Prayut ήταν στην εξουσία για συνολικά εννέα χρόνια και η παραίτησή του ανοίγει πλήρως την Ταϊλάνδη στο επόμενο κεφάλαιο της, το οποίο μπορεί να ξεκινήσει ήδη από αυτήν την Πέμπτη κατά την ψηφοφορία για πρωθυπουργό. Η εξαιρετικά χαρισματική και δημοφιλής πρωτοπόρος Pita Limjaroenrat θέλει από πολλούς ψηφοφόρους να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός, αλλά αυτό δεν αποτελεί εγγύηση, καθώς μέλη της Γερουσίας που διορίστηκαν από τη Χούντα απείλησαν να μπλοκάρουν το διορισμό του και ο Pita έχει επίσης ένα σύννεφο καταιγίδας που κρέμεται από πάνω του όσον αφορά μια συνεχιζόμενη νομική υπόθεση σχετικά με την κατοχή μετοχών των μέσων ενημέρωσης που θα μπορούσαν να τον αποκλείσουν ως πρωθυπουργό.

Μείνετε συντονισμένοι στο TPN Media για όλες τις ανάγκες πολιτικής κάλυψης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/