Η Ταϊλάνδη αναδεικνύεται ως hotspot για διεθνείς κινηματογραφιστές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Η Ταϊλάνδη έχει αποδειχθεί ελκυστικός προορισμός για ξένους σκηνοθέτες, με περισσότερες από 200 διεθνείς ταινίες που γυρίστηκαν στη χώρα κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με έσοδα 1.84 δισεκατομμύρια μπατ.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Tipanan Sirichana ανακοίνωσε τα ενθαρρυντικά στοιχεία στις 29 Ιουνίου, τονίζοντας την ακλόνητη υποστήριξη της κυβέρνησης στην προώθηση της Ταϊλάνδης ως ιδανική τοποθεσία για παγκόσμιες κινηματογραφικές παραγωγές.

Μία από τις τελευταίες ξένες ταινίες που γυρίστηκαν στην Ταϊλάνδη είναι μια παραγωγή της Warner Bros Discovery με επίκεντρο την ταϊλανδέζικη κουζίνα. Το ζευγάρι σταρ της Ταϊλάνδης Prin "Mark" Suparat και Kimberley Anne Woltemas πρωταγωνιστούν σε αυτήν την αμερικανική παραγωγή, η οποία προβάλλει γραφικές τοποθεσίες σε όλη τη χώρα. Η ταινία πρόκειται να προβληθεί στα HBO και HBO Go, αναδεικνύοντας περαιτέρω την απήχηση της Ταϊλάνδης ως προορισμός γυρισμάτων.

Σύμφωνα με την Tipanan, τα έσοδα από τις 222 ξένες ταινίες μεταξύ Ιανουαρίου και 16 Ιουνίου αντικατοπτρίζουν τη σταθερή ανάπτυξη της βιομηχανίας. Ο αριθμός των κινηματογραφικών παραγωγών αυξήθηκε κατά 12 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, συμβάλλοντας στην αύξηση των εσόδων κατά 132.8 εκατομμύρια μπατ.

Από το 2016, η Ταϊλάνδη έχει φιλοξενήσει περίπου 740 κινηματογραφικές παραγωγές, δημιουργώντας συνολικά έσοδα 4.86 ​​δισεκατομμυρίων μπατ. Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμη και εν μέσω των προκλήσεων που θέτει η πανδημία του Covid-19, πραγματοποιήθηκαν 121 γυρίσματα ταινιών στο βασίλειο. Η κυβέρνηση θεωρεί τα γυρίσματα στην Ταϊλάνδη ως επικερδή συνεισφορά στην ήπια δύναμη της χώρας και μια σημαντική πηγή εισοδήματος.

Αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε πρόταση στις 7 Φεβρουαρίου για αύξηση των εκπτώσεων σε μετρητά για παραγωγούς ταινιών που χρησιμοποιούν την Ταϊλάνδη ως τόπο γυρισμάτων. Οι εκπτώσεις σε μετρητά αυξήθηκαν από 15% και 20% σε 20% και 30% για περίοδο δύο ετών. Επιπλέον, το ανώτατο όριο για την έκπτωση μετρητών ανά ταινία αυξήθηκε από 75 εκατομμύρια μπατ σε 150 εκατομμύρια μπατ. Αυτά τα μέτρα προσέλκυσαν με επιτυχία περισσότερους κινηματογραφιστές να επιλέξουν την Ταϊλάνδη ως τον προτιμώμενο προορισμό τους για τα γυρίσματα.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.