Αναβλήθηκε και πάλι το αμφιλεγόμενο τέλος Ταϊλάνδης τουρισμού

Ταϊλάνδη -

Η είσπραξη του τέλους «εισόδου στη γη» των 300 μπατ αναβλήθηκε για την 1η Ιανουαρίουst του επόμενου έτους.

Η προηγούμενη ιστορία μας:

Η Ταϊλάνδη σχεδιάζει να εισπράξει ένα «τέλος εισόδου στην ξηρά» 300 μπατ για όλους τους ξένους τουρίστες στο πλαίσιο της ιδέας ενίσχυσης του τουρισμού «Amazing Thailand New Chapter», ανέφερε ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος, στις 12 Ιανουαρίου.th 2022.

Η Επιτροπή Εθνικής Τουριστικής Πολιτικής, υπό το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού, ενέκρινε πρόταση για είσπραξη τέλους περίπου 10 USD, ή περίπου 300 μπατ, σε ξένους τουρίστες που εισέρχονται στην Ταϊλάνδη ως μέρος του ταμείου τουριστικής προώθησης, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης τουριστικών ατυχημάτων και κεφάλαια για τους πληγέντες εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες σε περίπτωση οικονομικής κρίσης.

Ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε ότι το «τέλος εισόδου γης» των 300 μπατ για όλους τους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα θα εφαρμοστεί τελικά, τονίζοντας ότι θα χρησιμοποιηθεί για την ασφάλιση των τουριστών και ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης για όσους ταξιδεύουν στη χώρα.

Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού αποφάσισε να αναβάλει την είσπραξη του τέλους «εισόδου στην ξηρά» ύψους 300 μπατ μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και σχεδιάζει να προτείνει την ακύρωση της εγγραφής «Thailand Pass».

Η είσπραξη τελών «εισόδου γης» των 300 μπατ αναμένεται να τεθεί επίσημα σε ισχύ τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Τώρα για την ενημέρωση:

Ο υπηρεσιακός υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού Piphat Ratchakitprakarn είπε στα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης: «Συμφωνήσαμε να αναβάλουμε την είσπραξη των τελών «εισόδου στη γη» των 300 μπατ που προηγουμένως αναμενόταν να τεθεί σε ισχύ αυτόν τον μήνα για την 1η Ιανουαρίου.st του επόμενου έτους."

«Κατά την άφιξή τους στην Ταϊλάνδη, οι τουρίστες θα πρέπει να πληρώσουν ένα τέλος 300 μπατ για τη μεταφορά αεροσκαφών και 150 μπατ για τη θαλάσσια μεταφορά. Το τέλος δεν θα εισπραχθεί από αλλοδαπούς με Συνοριακές κάρτες, άδειες εργασίας και βρέφη κάτω των δύο ετών», πρόσθεσε ο κ. Πιφάτ.

Ο συγκεκριμένος λόγος για τη μελλοντική αναβολή δεν δόθηκε, ωστόσο εικάζεται ότι ήταν διάφορα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης και ζητήματα που προηγουμένως προσπαθούσαν να καθορίσουν πώς θα διεκπεραιωθεί το τέλος και πώς θα εντοπιστούν σωστά όσοι έχουν εξαίρεση. Το σχέδιο ήταν επίσης εξαιρετικά μη δημοφιλές τόσο στους τουρίστες όσο και στις επιχειρήσεις που βασίζονται στον τουρισμό.

Το αρχικό άρθρο εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο TPN National.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/