Η Thai Airways θέλει να ολοκληρώσει τη συμφωνία για την αγορά τουλάχιστον 30 νέων αεροσκαφών

Η Thai Airways (THAI) σκοπεύει να ολοκληρώσει μια συμφωνία για την αγορά τουλάχιστον 30 νέων αεροσκαφών μέχρι το τέλος του έτους και θα μπορούσε να διπλασιάσει τον στόλο των αεροσκαφών στενής ατράκτου κατά την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της THAI Chai Eamsiri δήλωσε σε συνέντευξη στο Reuters στα κεντρικά γραφεία της αεροπορικής εταιρείας στην Μπανγκόκ ότι η αεροπορική εταιρεία θα υποβάλει «αίτημα πρότασης» στην Airbus και την Boeing να αγοράσουν 30 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου και έναν άγνωστο αριθμό αεροσκαφών στενής ατράκτου την επόμενη εβδομάδα.

Ο αερομεταφορέας επιδιώκει να εξαργυρώσει την άνθηση των ταξιδιών μετά την πανδημία, ενισχύοντας τα περιφερειακά δρομολόγια, αλλά υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το εάν οι κατασκευαστές αεροπλάνων Airbus και Boeing θα μπορέσουν να αυξήσουν την παραγωγή για να επιτύχουν τους στόχους παράδοσης.

Ο Chai είπε ότι η THAI, η οποία ξεκίνησε την προστατευόμενη από χρεοκοπία αναδιάρθρωση χρέους ύψους 400 δισεκατομμυρίων μπατ (11.17 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) το 2021, διαθέτει σήμερα στόλο 20 αεροσκαφών Airbus A320 και έχει εξασφαλίσει δώδεκα νέα A321neo με μίσθωση για παράδοση το 2025 και το 2026.

Αυτά τα αεροσκάφη θα αναπτυχθούν για να εξυπηρετούν προορισμούς στη Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδία, τη νότια Κίνα και τη νότια Ιαπωνία – βασικές διαδρομές μεσαίων αποστάσεων που η THAI θέλει να ενισχύσει.

Ο Τσάι σημείωσε ότι ο στόλος ευρείας ατράκτου του αερομεταφορέα θα αυξηθεί επίσης από 45 επί του παρόντος σε 56 αεροσκάφη μέχρι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, με τα πρόσθετα αεριωθούμενα αεροσκάφη να έρχονται με συμβόλαια ενοικίασης ξηράς, τα οποία συνήθως δεν περιλαμβάνουν πλήρωμα.

«Αυτό είναι βραχυπρόθεσμα», σύμφωνα με τον Τσάι, ο οποίος πρόσθεσε ότι το αεροσκάφος θα χρησιμοποιηθεί σε διηπειρωτικά δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων προς την Αυστραλία και την Ευρώπη που έχουν δει ισχυρή ανάκαμψη από την πανδημία.

Ο συντελεστής καμπίνας της THAI – το ποσοστό των θέσεων που πωλήθηκαν – ήταν περίπου 84% το τελευταίο τρίμηνο και ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι οι προκαταβολικές κρατήσεις από αγορές όπως η Ευρώπη φαίνονται «υποσχόμενες».

Ο Chai, πρώην οικονομικός διευθυντής της Thai Airways που ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τον περασμένο Νοέμβριο, είπε ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης της αεροπορικής εταιρείας με γνώμονα την πανδημία βρισκόταν σε καλό δρόμο και ότι θα επανέλθει στο χρηματιστήριο μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης/ΝΝΤ

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/