Οι περισσότεροι Ταϊλανδοί εξακολουθούν να θέλουν οι μαθητές να φορούν σχολικές στολές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Nida

Εθνική -

Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Διοίκησης Ανάπτυξης (Nida), το 80.53% των ερωτηθέντων στην έρευνα δηλώνουν ότι εξακολουθούν να θέλουν οι μαθητές της Ταϊλάνδης να μένουν να φορούν τυποποιημένες σχολικές στολές.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου με 1,310 ερωτηθέντες ηλικίας άνω των 15 ετών, έδειξε ότι το 59.47% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι υποστηρίζουν τη συνέχιση της επιβολής του σχολικού κώδικα ενδυμασίας.

Ένα σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό, 20.69%, πρότεινε ότι οι μαθητές θα πρέπει να επιτρέπεται να φορούν εναλλακτική ενδυμασία (όπως casual ντύσιμο) κατά τη διάρκεια ειδικών καθημερινών ημερών. Εν τω μεταξύ, μόνο το 4.73% υποστηρίζει την πλήρη ακύρωση του σχολικού ενδυματολογικού κώδικα.

Τα ευρήματα δείχνουν επίσης ότι το 80.53% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η σχολική στολή προάγει την πειθαρχία, ενώ το 11.53% αναφέρει ότι η σχολική στολή προσθέτει οικονομική επιβάρυνση στους γονείς.

Όταν ρωτήθηκαν πόσες ημέρες την εβδομάδα πρέπει να επιτρέπεται στους μαθητές να φορούν εναλλακτική ενδυμασία, το 47.60% όσων υποστηρίζουν την επιείκεια επιλέγουν μία ημέρα την εβδομάδα.

Άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα σχετικά με τη σχολική στολή είναι τα εξής:

  • 23.82% – οι σχολικές στολές συμβάλλουν στην ασφάλεια των μαθητών.
  • 21.76% – οι σχολικές στολές βοηθούν τους γονείς να εξοικονομήσουν χρήματα.
  • 20.23% – Οι σχολικές στολές είναι μέτρο αποτροπής πλαστοπροσωπίας.
  • 18.17% – οι σχολικές στολές αποτελούν πηγή υπερηφάνειας για μαθητές/γονείς.
  • 10.00% – Οι σχολικές στολές δεν ισχύουν σε κάθε περίπτωση.
  • 6.18% – οι σχολικές στολές αποτελούν μέσο κοινωνικής διαστρωμάτωσης.
  • 2.29% – οι σχολικές στολές είναι σύμβολο καταπίεσης/αυταρχισμού.
Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.