Chonburi Man's Six-day Solo Bird-Watching Sparks Operation Search

Τσονμπούρι -

Ένας 46χρονος Ταϊλανδός, ο οποίος πήγε μόνος του παρακολουθώντας πουλιά στα βουνά στο Chonburi χωρίς να το πει σε κανέναν, αποδείχθηκε ότι ήταν ασφαλής και δεν χάθηκε αφού ξεκίνησε επιχείρηση αναζήτησης για πάνω από τρεις ημέρες.

Στις 17 Ιουνίου, η κυρία Sudawal Dokbuacw, 42 ετών, ζήτησε δακρυσμένη βοήθεια από τις αρχές για να βοηθήσει στον εντοπισμό του μεγαλύτερου αδελφού της, του κ. Maneethaweevan Dokbuaw, 46 ετών, γνωστός και ως «θείος Muek».

Σύμφωνα με το Sudawal, ο θείος Muek εξαφανίστηκε από την κατοικία του στις 14 Ιουνίου, που βρίσκεται στην υποπεριοχή Takhian Tia της περιοχής Banglamung, στην επαρχία Chonburi. Τελευταία φορά εθεάθη καθώς έφευγε από το σπίτι με ένα μακρύ όπλο και εξοπλισμό παγίδευσης πουλιών. Η μηχανή του βρέθηκε στο δάσος από μπαμπού κοντά στα βουνά Song Phi Nong και Wai, περίπου 13 χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία του. Η Sudawal φοβόταν ότι ο αδερφός της μπορεί να χαθεί στη ζούγκλα καθώς δεν γύριζε σπίτι την κανονική του ώρα.

Αφού έλαβαν την ειδοποίηση, περισσότερες από 200 αρχές από τον Βασιλικό Στρατό της Ταϊλάνδης με δύο σκύλους ερευνητές συγκεντρώθηκαν για να αναζητήσουν τον θείο Muek. Άρχισαν να ανεβαίνουν στους λόφους στις 17 Ιουνίου και να ερευνούν τις γύρω περιοχές. Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκε παρακολούθηση drone με θερμικούς ανιχνευτές με την ελπίδα να εντοπιστεί ο θείος Muek. Ωστόσο, μετά από τρεις ημέρες εντατικής έρευνας, το 46χρονο θύμα δεν βρέθηκε πουθενά.

Στις 6:00 μ.μ. της 19ης Ιουνίου, οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν την επιχείρηση. Καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου, η έρευνα κάλυψε σχεδόν κάθε τετραγωνική ίντσα του βουνού, ωστόσο δεν βρέθηκαν ίχνη ή σημάδια του θείου Muek. Ως αποτέλεσμα, οι αρχές ενημέρωσαν την τοπική κοινωνία να τους αναφέρει άμεσα τυχόν ευρήματα ή «μυρωδιά πτώματος».

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του λυκόφωτος της 19ης Ιουνίου, καθώς οι υπάλληλοι άρχιζαν να επιστρέφουν, αφήνοντας μόνο το προσωπικό υπεύθυνο για τη συλλογή αντικειμένων, συνέβη κάτι απροσδόκητο. Ξαφνικά, ο θείος Muek, ο άνθρωπος που όλοι αναζητούσαν, εμφανίστηκε κατεβαίνοντας από την κορυφή του βουνού απολύτως υγιής.

Πλησίασε το όχημα των αρχών και χτύπησε το παράθυρο, ξαφνιάζοντας τους πάντες. Έμειναν έκπληκτοι επειδή το άτομο που χτυπούσε το παράθυρο δεν ήταν άλλο από το άτομο που έψαχναν έντονα για τρεις ημέρες. Στη συνέχεια ζήτησαν το όνομά του και επιβεβαίωσε την ταυτότητά του.

Ο θείος Muek ήταν σε φυσιολογική και υγιή κατάσταση και δεν είχε τραυματιστεί. Φορούσε ένα μακρυμάνικο πουκάμισο, ένα μακρύ παντελόνι, ένα σακίδιο και ένα καπέλο. Εξήγησε ότι είχε χάσει τη δουλειά του και δεν ήξερε τι να κάνει, έτσι ανέβηκε στο βουνό για να κοιμηθεί, να χαλαρώσει, να απολαύσει τη φύση και να παρατηρήσει τα πουλιά. Ήταν εκεί από τη νύχτα της 14ης Ιουνίου, επιβιώνοντας με γεμάτα ξηρά σιτηρέσια και νερό. Οι συνεργάτες διάσωσης εντυπωσιάστηκαν με την προετοιμασία του άνδρα και είπαν ότι ο θείος Μούεκ δεν είχε χαθεί ή τραυματιστεί ποτέ, απλώς είχε πάρει ένα προσωπικό σάββατο χωρίς να το πει σε κανέναν.

Ο θείος Muek ζήτησε συγγνώμη που προκάλεσε την εξάντληση και την ανησυχία σε όλους, ειδικά στην αδερφή του, η οποία τον τιμώρησε ανοιχτά μπροστά στις κάμερες επειδή τους ανησύχησε τόσο πολύ. Όσο για το σημείο όπου περνούσε τις νύχτες, ήταν σε ένα δάσος από μπαμπού κοντά στο γκρεμό, κοντά σε έναν μεγάλο σχηματισμό βράχου στην ανατολική πλευρά του βουνού Wai. Μυστηριωδώς, οι υπάλληλοι είχαν ψάξει εκείνη την περιοχή αλλά δεν τον βρήκαν. Ωστόσο, η αδερφή του θείου Muek Sudawal και οι συγγενείς του εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στους αξιωματούχους και ανακουφίστηκαν που ο θείος Muek ήταν σώος και αβλαβής.

Ο θείος Muek δήλωσε ότι του άρεσε η παρατήρηση πουλιών και το κυνήγι και πιθανότατα θα πήγαινε ξανά για πεζοπορία και κατασκήνωση, αλλά θα ενημερώσει τους συγγενείς του στο μέλλον.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!
Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.