Πλήρης οδηγός για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πατάγια 2023

ΦΩΤΟ: Pattaya FILM Festival

Πατάγια -

Η Πατάγια ετοιμάζεται για το αποκλειστικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πατάγια που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου. Λοιπόν, εδώ είναι ένας οδηγός για μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν εντελώς δωρεάν σε όλη αυτή την πολυαναμενόμενη εκδήλωση!

Οι ώρες και οι τοποθεσίες των ταινιών βρίσκονται στο κάτω μέρος του άρθρου.

Καζαμπλάνκα

Η Καζαμπλάνκα είναι μια διαχρονική και εμβληματική αμερικανική ταινία του 1942 που αποτυπώνει την ουσία της αγάπης, της θυσίας και της πολιτικής ίντριγκας. Διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Ρικ Μπλέιν, έναν κουρασμένο Αμερικανό ομογενή που διευθύνει ένα δημοφιλές νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου. Όταν η πρώην ερωμένη του, Ilsa Lund, μπαίνει απροσδόκητα στο κατάστημά του με τον σύζυγό της, Victor Laszlo, έναν διάσημο ηγέτη της Αντίστασης, ο Rick βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δύσκολη επιλογή. Καθώς οι εντάσεις αυξάνονται και οι Ναζί σφίγγουν τον έλεγχο της πόλης, ο Ρικ πρέπει να αντιμετωπίσει τα δικά του συναισθήματα και να πάρει μια απόφαση που θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία της ζωής τους. Με τους αξέχαστους χαρακτήρες, τους αξέχαστους διαλόγους και ένα σκηνικό διαχρονικού ρομαντισμού, η Καζαμπλάνκα παραμένει ένα κινηματογραφικό αριστούργημα που συνεχίζει να αιχμαλωτίζει το κοινό ακόμα και μετά από δεκαετίες.

Επιστροφή στη Σεούλ

Το Return to Seoul περιστρέφεται γύρω από μια εικοσιπεντάχρονη Γαλλίδα που επιστρέφει στην Κορέα, τη χώρα που γεννήθηκε πριν υιοθετηθεί από ένα ζευγάρι Γάλλων, για πρώτη φορά. Αποφασίζει να εντοπίσει τους βιολογικούς της γονείς, αλλά το ταξίδι της παίρνει μια εκπληκτική τροπή.

Ο Leono δεν θα πεθάνει ποτέ

Η μυθοπλασία και η πραγματικότητα θολώνουν όταν η Λεονόρ, μια συνταξιούχος σκηνοθέτης, πέφτει σε κώμα αφού μια τηλεόραση πέφτει στο κεφάλι της, αναγκάζοντάς την να γίνει η ήρωας δράσης του ημιτελούς σεναρίου της.

Scala

Μετά το Siam και το Lido, οι δύο πρώτοι αυτόνομοι κινηματογράφοι στην Πλατεία Σιάμ, που εξαφανίστηκαν στις φλόγες πριν από πολύ καιρό, ο κινηματογράφος Scala έγινε ο τελευταίος αυτόνομος κινηματογράφος στην Μπανγκόκ που λειτουργούσε ακόμα, μέχρι που ηττήθηκε από την κρίση του COVID-19 το 2020.

Λίγο μετά την τελευταία προβολή της ταινίας, η Scala δήλωσε ότι θα αποσυναρμολογηθεί. Μια κινηματογραφίστρια που είναι επίσης κόρη ενός από τους πρώην υπαλλήλους του κινηματογράφου άρχισε να εξερευνά τη Σκάλα και αντιμετώπισε απροσδόκητα τις χαμένες παιδικές της αναμνήσεις όταν συνάντησε τους παλιούς φίλους του πατέρα της που συγκεντρώθηκαν για την τελική τους αποστολή. Που διαλύει τον χώρο εργασίας τους.

Μπλε ξανά

Η βορειοανατολική Ταϊλάνδη φιλοξενεί το indigo, τον βασιλιά των μπλουζ. Ο Ay, ένας έφηβος Ταϊλανδέζος-Δυτικός, μεγάλωσε εκεί σε μια οικογένεια που βάφει λουλακί για δύο γενιές. Σπουδάζει μόδα στην Μπανγκόκ για να αναζωογονήσει την επιχείρηση της οικογένειάς της.

Η Ay επιστρέφει σπίτι το χειμώνα για να εργαστεί στη διατριβή της για ρούχα βαμμένα με λουλακί, αλλά το λουλακί ξεθωριάζει ό,τι κι αν κάνει. Την ημέρα των Χριστουγέννων, η Ay τελικά βλέπει τον μοναχικό παιδικό της φίλο, Sumeth. Αφού μαθαίνει ότι ο Sumeth αγωνίζεται να απορρίψει τις καθολικές του πεποιθήσεις, σκέφτεται τον φίλο της από το κολέγιο Pair, ο οποίος προσπαθεί πάντα σκληρά να τα πάει καλά με όλους.

Παρασυρόμενη στις χώρες των σκέψεων και των ονείρων, οι δεσμοί της Ay με τους δύο φίλους της την οδηγούν στο να αναρωτηθεί πού ανήκει μέχρι να συνειδητοποιήσει πώς να πετύχει τη δική της απόχρωση του μπλε.

Χρόνος στο μπουκάλι

Ένα διάσημο δράμα ενηλικίωσης, προσαρμοσμένο από ένα δημοφιλές μυθιστόρημα, η ταινία αφηγείται την ιστορία τεσσάρων εφήβων που παλεύουν με τα προσωπικά ή οικογενειακά τους προβλήματα. Μερικοί από αυτούς εμπλέκονται σε ακτιβισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα και διαμαρτυρίες, ενώ άλλοι υφίστανται οικογενειακό τραύμα. Μέσα από τη ζωή τους, συνειδητοποιούμε πόσο γλυκό και καταστροφικό μπορεί να είναι η ενηλικίωση για τους νέους της Ταϊλάνδης.

Μετα τον ΗΛΙΟ

Η Σόφι αναλογίζεται την κοινή χαρά και την προσωπική μελαγχολία των διακοπών που έκανε με τον πατέρα της είκοσι χρόνια νωρίτερα. Οι αναμνήσεις αληθινές και φανταστικές γεμίζουν τα κενά μεταξύ καθώς προσπαθεί να συμφιλιώσει τον πατέρα που γνώριζε με τον άντρα που δεν γνώριζε…

Ο Μάγος του Οζ

Η νεαρή Ντόροθι Γκέιλ και ο σκύλος της Τότο παρασύρονται από έναν ανεμοστρόβιλο από τη φάρμα τους στο Κάνσας στη μαγική Χώρα του Οζ και ξεκινούν μια αναζήτηση με τρεις νέους φίλους για να δουν τον Μάγο, ο οποίος μπορεί να την επιστρέψει στο σπίτι της και να εκπληρώσει τους άλλους. ευχές.

Pattaya Don't Burn

Αφού απέτυχε στις εξετάσεις του στην Μπανγκόκ, ο Βιτ πηγαίνει σπίτι στην Πατάγια με τις ελπίδες να γίνει ροκ τραγουδιστής. Ωστόσο, τα πράγματα πάνε δραματικά στραβά όταν αρχίζει να τριγυρνάει σε μια αίθουσα σνούκερ και να έρχεται σε επαφή με την τοπική μαφία διακίνησης ναρκωτικών.

Η σύγχυση του Yangzi

Όταν η 10χρονη Γιανγκζί κλέβει το ημερολόγιο της μητέρας της, ανακαλύπτει ότι την εγκατέλειψαν σε νεαρή ηλικία, προκαλώντας διακοπή της επικοινωνίας της με τη μητέρα της. Καθώς οι εντάσεις κορυφώνονται σε μια οικογενειακή συγκέντρωση, όπου υπάρχουν τρεις γενιές γυναικών, η Meihui (η μητέρα του Yangzi) εξομολογείται τους αγώνες της και αρχίζουν να γεφυρώνουν το χάσμα, δημιουργώντας μια νέα σχέση.

Άλμα Βίβα

Όπως κάθε καλοκαίρι, η μικρή Salomé επιστρέφει στο οικογενειακό της χωριό που βρίσκεται στα βουνά της Πορτογαλίας για τις διακοπές. Καθώς οι διακοπές ξεκινούν σε μια ανέμελη ατμόσφαιρα, η αγαπημένη της γιαγιά πεθαίνει ξαφνικά. Ενώ οι ενήλικες σκίζονται ο ένας τον άλλον κατά την κηδεία, η Σαλομέ στοιχειώνεται από το πνεύμα εκείνης που θεωρούνταν μάγισσα.

Υπεράνθρωπος

Λίγο πριν την καταστροφή του πλανήτη Krypton, ο επιστήμονας Jor-El στέλνει το βρέφος γιο του Kal-El σε ένα διαστημόπλοιο στη Γη. Μεγαλωμένος από τους ευγενικούς αγρότες Τζόναθαν και Μάρθα Κεντ, ο νεαρός Κλαρκ ανακαλύπτει την πηγή των υπεράνθρωπων δυνάμεών του και μετακομίζει στη Μητρόπολη για να πολεμήσει το κακό. Ως Σούπερμαν, μάχεται τον κακόβουλο Λεξ Λούθορ, ενώ, ως αρχάριος ρεπόρτερ Κλαρκ Κεντ, προσπαθεί να προσελκύσει τη συνάδελφο Λόις Λέιν.

Αντιπροσωπεία

Τρεις Ισραηλινοί φίλοι γυμνασίου συμμετέχουν σε μια εκδρομή στην τάξη επισκεπτόμενοι τοποθεσίες του Ολοκαυτώματος στην Πολωνία – την τελευταία φορά μαζί πριν πάνε στο στρατό. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το ντροπαλό αγόρι Frisch, ο επίδοξος καλλιτέχνης Nitzan και ο καρδιοκατακτητής της τάξης Ido ασχολούνται με θέματα αγάπης, φιλίας και πολιτικής με φόντο στρατόπεδα συγκέντρωσης και μνημεία. Αυτό το ταξίδι θα τους αλλάξει για πάντα.

Lunana: Ένα Yak στην τάξη

Ένας νεαρός δάσκαλος στο σύγχρονο Μπουτάν, ο Ugyen, αποφεύγει τα καθήκοντά του ενώ σχεδιάζει να πάει στην Αυστραλία για να γίνει τραγουδιστής. Ως επίπληξη, οι ανώτεροί του τον στέλνουν στο πιο απομακρυσμένο σχολείο του κόσμου, σε ένα χωριό που λέγεται Λουνάνα, για να ολοκληρώσει την υπηρεσία του. Βρίσκεται εξόριστος από τις δυτικοποιημένες ανέσεις του μετά από ένα επίπονο ταξίδι 8 ημερών μόνο για να φτάσει εκεί. Εκεί δεν βρίσκει ρεύμα, ούτε σχολικά βιβλία, ούτε καν πίνακα. Αν και φτωχοί, οι χωρικοί καλωσορίζουν θερμά τον νέο δάσκαλό τους, αλλά εκείνος αντιμετωπίζει το δύσκολο έργο να διδάξει τα παιδιά του χωριού χωρίς προμήθειες. Θέλει να τα παρατήσει και να πάει σπίτι, αλλά αρχίζει να μαθαίνει για τις δυσκολίες στη ζωή των όμορφων παιδιών που διδάσκει, και αρχίζει να μεταμορφώνεται μέσα από την εκπληκτική πνευματική δύναμη των χωρικών.

Το Crossing

Ένα μικρό χωριό λεηλατημένο στο σκοτάδι, μια οικογένεια αναγκασμένη να φύγει… Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά, η Kyona και η Adriel χωρίζονται γρήγορα από τους γονείς τους, αντιμετωπίζοντας μόνοι τους τον δρόμο της εξορίας. Ξεκινούν ένα ηρωικό ταξίδι που τους μεταφέρει από την παιδική ηλικία στην εφηβεία αναζητώντας καταφύγιο, γαλήνη και την ελπίδα να βρουν καταφύγιο και την οικογένειά τους. Διασχίζοντας μια ήπειρο που έχει διαλυθεί από τον πόλεμο και τη δίωξη των μεταναστών, αυτά τα θαρραλέα αδέρφια επιβιώνουν απίστευτες προκλήσεις, πριν φτάσουν σε έναν νέο κόσμο, επιτέλους ελεύθερο.

Ρεχάνα

Η Rehana, επίκουρη καθηγήτρια σε ένα ιατρικό κολέγιο, αγωνίζεται να διατηρήσει την αρμονία μεταξύ εργασίας και οικογένειας, καθώς πρέπει να παίξει όλους τους περίπλοκους ρόλους μιας δασκάλας, ενός γιατρού, μιας αδερφής, μιας κόρης και μιας μητέρας.

Ένα βράδυ, βλέπει έναν φοιτητή να βγαίνει από το γραφείο ενός καθηγητή κλαίγοντας. Βαθιά επηρεασμένη από αυτό το γεγονός, η ζωή της Rehana αρχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Βυθίζεται σταδιακά στην εμμονή, αναζητώντας ανταπόδοση, καθώς λαμβάνει ένα παράπονο από το σχολείο για την ασυνήθιστη συμπεριφορά της εξάχρονης κόρης της…

Η Ρεχάνα αρνείται να δεχτεί την τρέλα της πατριαρχικής κοινωνίας που ζει και θα βάλει τα πάντα σε κίνδυνο, προκειμένου να βρει δικαιοσύνη για τη μαθήτριά της και την κόρη της.

Μπουλντόγκ

Από όσο θυμάται ο 21χρονος Μπρούνο, υπήρχε μόνο αυτός και η άνευ όρων αγάπη της μητέρας του Τόνι, η οποία είναι 15 χρόνια μεγαλύτερη. Τίποτα άλλο δεν φαίνεται να βρίσκει χώρο στη χαοτική ζωή των δύο. Μόνο όταν η Χάνα, η νέα σύντροφος του Τόνι, μετακομίζει στο μπανγκαλόου που μοιράζονται στην Ισπανία, ο Μπρούνο κινδυνεύει να χάσει την ουσιαστική αγάπη της μητέρας του. Εκτοπισμένος από το κρεβάτι που μοιράζονται, ο Μπρούνο πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η προηγούμενη αίσθηση ευθύνης που είχε για τον Τόνι, είναι γι' αυτόν μεγαλύτερο βάρος από ό,τι πίστευε. Αντιμέτωπος με την απόφαση ανάμεσα στη ζωή του και την ασφυκτική σχέση με τη μητέρα του, ο Μπρούνο συνειδητοποιεί ότι αυτή θα είναι η πρώτη απόφαση που πρέπει να πάρει μόνος του…

Πνευματικό Στομάχι

Μια φωτογραφία μπορεί να φέρει θάνατο σε κάποιον που μισείτε και αυτό συνοδεύεται από μια ανησυχητική αλλαγή στη διατροφική σας συνήθεια.

Tootsies & The Fake

Διασκευασμένη από μια επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά, η ταινία αφηγείται την ξεκαρδιστική ιστορία του gay-zilla Golf, που κάνει κατά λάθος τη διασημότητα σούπερ σταρ Κάθι να γλιστρήσει και να πέσει αναίσθητη μια εβδομάδα πριν από τα γυρίσματα μιας προσοδοφόρας τηλεοπτικής διαφήμισης. Αντιμέτωπη με μια μήνυση 50 εκατομμυρίων μπατ, αν η Κάθι δεν εμφανιστεί, η Γκολφ και η «συμμορία των ποδιών» της ονειρεύονται ένα σχέδιο να βρουν μια όμοια που θα παρουσιαστεί ως η πραγματική Κάθι. Οι επιθυμίες τους γίνονται πραγματικότητα αφού εντοπίζουν έναν μικροπωλητή με φαγητά του δρόμου που ονομάζεται Nam, ο οποίος έχει κάνει αρκετή πλαστική επέμβαση για να την κάνει σχεδόν τέλεια.

Pattaya Maniac

Τα πράγματα πάνε ανάποδα για δύο φίλους όταν πρέπει να απαγάγουν ένα κορίτσι για χρήματα και παραλίγο να παγιδευτούν στο δικό τους σχέδιο. Η ταινία διαδραματίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Πατάγια.

Kaew

Η Kaew, η κρυφή ερωμένη ενός εκατομμυριούχου, αποφασίζει να φύγει από τη σχέση. Ερωτεύεται τον Natee και ξεκινά μια νέα ζωή μαζί του. Αλλά η πραγματικότητα την πιάνει όταν η μητέρα της φτάνει για να ζητήσει οικονομική βοήθεια και ο μόνος τρόπος για να σώσει την οικογένειά της η Kaew είναι να επιστρέψει στον παλιό εκατομμυριούχο.

Το τελευταίο τραγούδι

Μια ταινία ορόσημο της Ταϊλάνδης για τα LGBTQ άτομα, το «The Last Song» αφηγείται την ιστορία του Somying Daorai, του πιο λαμπερού τρανς σταρ του Tiffany Cabaret. Η Somying θεωρεί ότι η αγάπη είναι πολύ τραγική και ανάξια της. Στη συνέχεια όμως γνωρίζει τον Boonterm, έναν μηχανικό με ταλέντο στο τραγούδι. Το ειδύλλιό τους παίρνει μια απροσδόκητη τροπή όταν η Somying ανακαλύπτει ότι η Boonterm είναι κρυφά ερωτευμένη με την αδερφή της.

Ο Κύκλος

Ζυρίχη, 1956. Ο νεαρός δάσκαλος Ernst Ostertag ερωτεύεται κατάματα τον τραβεστί σταρ Robi Rapp και βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στην αστική του ύπαρξη και τη δέσμευσή του στην ομοφυλοφιλία. Ο Ernst γίνεται μέλος της ομοφυλοφιλικής οργάνωσης DER KREIS και ζει την κορύφωση και την τελική παρακμή της οργάνωσης, η οποία σε ολόκληρη την Ευρώπη θεωρείται η πρωτοπόρος της χειραφέτησης των ομοφυλοφίλων.

It Gets Better

Σε αυτή την ταινία αφηγούνται αρκετές ιστορίες αγάπης με βάση το φύλο. Ο Σάιθαν, ένας συνταξιούχος τρανσέξουαλ μετά την επέμβαση, ερωτεύεται έναν τοπικό μηχανικό. Ο Tonmai έχει κληρονομήσει ένα gay cabaret bar από τον πατέρα του, ενώ ο Din είναι ένα γκέι αγόρι γυμνασίου που στάλθηκε στην χώρα από τον πατέρα του για να χειροτονηθεί μοναχός.

Μπορεί να είναι εικόνα κειμένου
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.