Η Εκλογική Επιτροπή της Ταϊλάνδης απορρίπτει τις καταγγελίες κατά της Pita για κατοχή μετοχών μέσων ενημέρωσης, αλλά η έρευνα συνεχίζεται

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Η Εκλογική Επιτροπή της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα, 9 Ιουνίου 2023, ότι απέρριψε πολλαπλές καταγγελίες και αναφορές κατά της αρχηγού του Κόμματος Move Forward και της αισιόδοξης πρωθυπουργού Pita Limjaroenrat σχετικά με την κατοχή μετοχών μέσων ενημέρωσης, δηλώνοντας ότι είχαν κατατεθεί πέραν των νόμιμων προθεσμιών για καταγγελίες.

Ωστόσο, ο Πίτα έχει ένα νέο και σημαντικό εμπόδιο στην προσπάθειά του να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, καθώς η Εκλογική Επιτροπή δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε έρευνα για το εάν ο Πίτα εν γνώσει του ανταγωνιζόταν για πρωθυπουργό ενώ είχε τις μετοχές των μέσων ενημέρωσης και γνώριζε ότι θα μπορούσε να είναι παραβίαση της νομοθεσίας της Ταϊλάνδης, καθώς και των κανονισμών του Move Forward Party.

Ως εκ τούτου, το ζήτημα δεν είναι πλέον η κατοχή των μετοχών αλλά μάλλον εάν η Pita knowingl

Εάν κριθεί ένοχος, ο Πίτα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σημαντικό χρόνο φυλάκισης και να αποκλειστεί.

Ο Πίτα, εν τω μεταξύ, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι δεν είχε ακόμη ενημερωθεί προσωπικά για τα αποτελέσματα από την Εκλογική Επιτροπή και ήταν βέβαιος ότι θα κριθεί αθώος και θα μπορέσει να ασκήσει τα καθήκοντα και τις ευθύνες του με το Move Forward Κόμμα.

Ο Πίτα δήλωσε ότι είναι βασικά ένα ανοιχτό βιβλίο και καλωσορίζει κάθε έρευνα, σίγουρος για τις αποφάσεις του και την αθωότητά του.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/