Πάνω από 50,000 άτομα παρευρίσκονται στην παρέλαση PRIDE της Μπανγκόκ

Χιλιάδες LGBTQ+ άτομα, οι σύμμαχοί τους και οι πολιτικοί ηγέτες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Μπανγκόκ την Κυριακή για να τιμήσουν τον Μήνα Υπερηφάνειας και να προωθήσουν την ισότητα των φύλων στη δεύτερη επίσημη παρέλαση υπερηφάνειας που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα.

Ο κυβερνήτης της Μπανγκόκ Chadchart Sittipunt είπε ότι πάνω από 50,000 άτομα συμμετείχαν στη φετινή παρέλαση υπερηφάνειας, υπερδιπλάσια από τη συμμετοχή της περσινής εκδήλωσης.

Τα πολιτικά πρόσωπα που συμμετείχαν στην παρέλαση περιελάμβαναν την Πίτα Λιμζαρόενρατ, ηγέτη του Κόμματος Κίνηση Εμπρός (MFP), το οποίο πιέζει να ηγηθεί ενός συνασπισμού αφού κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις γενικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

Ο Πίτα, ο οποίος παρακολούθησε την παρέλαση της Κυριακής, είπε στους δημοσιογράφους ότι το κόμμα του, μόλις δημιουργήθηκε, «θα υποστηρίξει την Ισότητα του Γάμου (Πράξη), την Ταυτότητα του Φύλου (Πράξη) και πολλά άλλα, συμπεριλαμβανομένης της ευημερίας».

Ο συνασπισμός, ο οποίος αποτελούνταν από οκτώ πολιτικά κόμματα, έχει δεσμευτεί από κοινού να ψηφίσει νόμους, συμπεριλαμβανομένου του νόμου περί ισότητας του γάμου, για τη διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων για όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου.

Η Ταϊλάνδη έχει μια από τις πιο ανοιχτές LGBTQ+ κοινότητες της Ασίας, αλλά ορισμένοι πολιτικοί ακτιβιστές λένε ότι οι νόμοι και οι παραδοσιακοί θεσμοί δεν έχουν ακόμη αντικατοπτρίσει τις μεταβαλλόμενες κοινωνικές συμπεριφορές και εξακολουθούν να κάνουν διακρίσεις σε βάρος των LGBTQ+ ατόμων και των ομόφυλων ζευγαριών.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης/NNT.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/