Ο ηγέτης του Bhumjaithai Anutin αρνείται μυστική συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης για να ανταγωνιστεί το Move Forward

Εθνική -

Ο ηγέτης του Κόμματος Μπουμτζαϊτάι Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ διέψευσε τις αναφορές ότι το κόμμα του σχεδίαζε κρυφά να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού σε ανταγωνισμό με το Κόμμα Κίνησης Εμπρός.

Στην πρώτη του πλήρη συνέντευξη μετά τις γενικές εκλογές της Ταϊλάνδης στις 14 Μαΐου, ο κ. Anutin, ο οποίος είναι και ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Δημόσιας Υγείας, είπε στους δημοσιογράφους σήμερα, 6 Ιουνίου, ότι δεν έχει μιλήσει με κανέναν σχετικά με το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Υπήρχαν αναφορές ότι το κόμμα του Anutin, Bhumjaithai, το οποίο έχει 71 έδρες βουλευτή και κατέλαβε την τρίτη θέση στις πρόσφατες εκλογές, θα ενώσει τις δυνάμεις του με το Pheu Thai Party για να σχηματίσει κυβέρνηση, εάν το Κόμμα Move Forward, το οποίο αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει πολλά πολιτικά εμπόδια, δεν καταφέρει να το κάνεις.

Μια φωτογραφία του Anutin και ενός από τους υποψηφίους πρωθυπουργού του Pheu Thai, Srettha Thavisin, να συνομιλούν μεταξύ τους στον προηγούμενο ποδοσφαιρικό αγώνα της Leicester City στην Αγγλία, τροφοδότησε τη φήμη για μυστική συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης. Ωστόσο, ο Anutin υποβάθμισε τις εικασίες, λέγοντας ότι ήταν απλώς μια σύμπτωση.

«Στηρίζουμε το κόμμα που κέρδισε τις εκλογές και έχει τις περισσότερες ψήφους», είπε.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα ανατροπής σε αυτή την κατάσταση, ο Anutin απάντησε ότι εξακολουθεί να εργάζεται στην προσωρινή κυβέρνηση και η εστίασή του είναι σε αυτό.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη διοίκηση της χώρας μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, ως υπηρεσιακός Υπουργός Δημόσιας Υγείας, πρέπει να εκπληρώσει τα καθήκοντά του στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, τηρώντας παράλληλα τους κανονισμούς και διατηρώντας το κύρος της υπηρεσιακής κυβέρνησης, είπε ο Anutin.

Όταν ρωτήθηκε αν θα ψήφιζε τον Πίτα Λιμζαρόενρατ, ηγέτη και υποψήφιο πρωθυπουργό του Κόμματος Κίνηση Εμπρός, ο Ανούτιν είπε ότι ο Πίτα έχει κάποιες πολιτικές με τις οποίες διαφωνεί.

Ο Anutin προτρέπει επίσης το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης να μην κάνουν άγριες εικασίες, καθώς η Εκλογική Επιτροπή δεν έχει ακόμη πιστοποιήσει επίσημα ούτε έναν βουλευτή. Ο Anutin έμεινε συνεχώς ότι το κόμμα του, ο Bhumjaithai, θα περίμενε μέχρι την τελική πιστοποίηση των βουλευτών στις εκλογές προτού λάβει τελικές αποφάσεις σχετικά με τις πολιτικές πεποιθήσεις και τις ψήφους τους.

Ο Anutin δεν σχολίασε τη μαριχουάνα ούτε συνέχισε τη συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνει το φυτό ξανά ναρκωτικό μεταξύ της πιθανής νέας κυβέρνησης και του Move Forward Party. Ο Anutin ήταν ο κύριος πρωταθλητής της κάνναβης και της πολιτικής αποποινικοποίησής της στην Ταϊλάνδη.

Η επέτειος ενός έτους από την αποποινικοποίηση της κάνναβης είναι σε λίγες μέρες όπως αναφέραμε εδώ.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Tips@ThePattayanews.com

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.