Ο άρρωστος ταϊλανδικός ελέφαντας θα επιστραφεί στην Ταϊλάνδη από τη Σρι Λάνκα

Ταϊλάνδη-

Οι αρχές της Ταϊλάνδης έχουν ξεκινήσει ένα σχέδιο για την επιστροφή του "Sak Surin", ενός άρρωστου ταϊλανδικού ελέφαντα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Σρι Λάνκα, στο σπίτι για θεραπεία.

Ο 35χρονος αρσενικός ελέφαντας, που παρουσιάστηκε ως δώρο από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης στη Σρι Λάνκα το 2001, πρόκειται να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη στις αρχές Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εθνικών Πάρκων, Άγριας Ζωής και Διατήρησης Φυτών (DNP), η διαδικασία επαναπατρισμού θα περιλαμβάνει έλεγχο υγείας, καραντίνα στη Σρι Λάνκα, έκδοση της Σύμβασης για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας (CITES) άδεια εισαγωγής και εξαγωγής, και άλλα απαιτούμενα έγγραφα, ακολουθούμενη από την κατασκευή μονάδας εκμετάλλευσης για μεταφορά.

Ταϊλανδοί κτηνίατροι θα ταξιδέψουν στη Σρι Λάνκα για να αξιολογήσουν εάν ο Σακ Σουρίν είναι ψυχικά και σωματικά κατάλληλος για το ταξίδι. Αφού πετάξει από το Κολόμπο στο Τσιάνγκ Μάι, ο ελέφαντας θα μεταφερθεί μέσω ξηράς στο Ταϊλανδικό Κέντρο Διατήρησης Ελεφάντων στο Λαμπάνγκ.

Ο Kanchana Silpa-archa, ο επικεφαλής σύμβουλος του Chart Thai Pattana Party και μέλος της συντονιστικής ομάδας της επιχείρησης, είπε ότι κτηνίατροι και μαχάουτ από την Ταϊλάνδη θα προετοιμάσουν τον ελέφαντα για το ταξίδι του στις αρχές Ιουνίου.

Η χρηματοδότηση αυτής της πτήσης διάρκειας έξι ωρών βρίσκεται υπό επεξεργασία και θα πρέπει να εγκριθεί εντός δύο εβδομάδων. Ο Kanchana διαβεβαιώνει ότι η διαδικασία μεταφοράς δεν θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία του Sak Surin.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/