Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης επεκτείνει τις συμβάσεις εργασίας για μετανάστες εργάτες

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την επέκταση των συμβάσεων εργασίας που θα επιτρέψει σε περισσότερους από 200,000 μετανάστες εργαζομένους να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, αμβλύνοντας τις ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη εργατικού δυναμικού στο εσωτερικό.

Η απόφαση αντιμετωπίζει θέματα διαχείρισης που σχετίζονται με αλλοδαπούς εργαζομένους και αμβλύνει την οικονομική πίεση σε εργοδότες και εργαζομένους. Οι βιομηχανίες που απαιτούν εντατική εργασία ή επικίνδυνες και δύσκολες εργασίες αναμένεται να επωφεληθούν από την επέκταση.

Ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ταϊλάνδης, Poj Aramwattananont, τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας μετά την πανδημία. Επισήμανε ότι η Ταϊλάνδη αντιμετωπίζει διαρθρωτικά προβλήματα με σοβαρές ελλείψεις τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα εργατικού δυναμικού, ιδιαίτερα σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι υπηρεσίες, οι κατασκευές, τα ακίνητα, η επεξεργασία τροφίμων και οι μικρές επιχειρήσεις.

Η εγκεκριμένη παράταση επιτρέπει στους μετανάστες εργαζόμενους που έφθασαν στο πλαίσιο μνημονίων συνεργασίας που έχουν υπογραφεί από τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν να εργάζονται στην Ταϊλάνδη μέχρι τον Ιούλιο του 2023. Ωστόσο, η επέκταση της σύμβασης ισχύει μόνο κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής ιδιότητας της τρέχουσας κυβέρνησης και θα υπόκειται σε επανεξέταση μόλις μια νέα σχηματίζεται διοίκηση.

Το υπουργικό συμβούλιο απέρριψε αρχικά το αίτημα για παράταση λόγω ανησυχιών για επιβάρυνση της νέας κυβέρνησης με την ευθύνη να αποφασίσει για το θέμα. Ωστόσο, το υπουργικό συμβούλιο επανεξέτασε την απόφασή του λόγω της παρατεταμένης αβεβαιότητας γύρω από το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικό εργασιακό κενό.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/