Η αγορά υποβρυχίου είναι για να αποφασίσει η νέα κυβέρνηση, λέει ο Ανώτατος Διοικητής του Ναυτικού της Ταϊλάνδης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ματιχών

Εθνική -

 Ο Γενικός Διοικητής του Ναυτικού της Ταϊλάνδης, ναύαρχος Choengchai Chomchoengpaet, την Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023, δήλωσε ότι εναπόκειται στη νέα κυβέρνηση να λάβει απόφαση για την αγορά του υποβρυχίου από την Κίνα.

Ο ναύαρχος Choengchai δήλωσε ότι το Ταϊλανδικό Ναυτικό ακολουθεί επί του παρόντος το μακροπρόθεσμο σχέδιό του για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού. Αυτό περιλαμβάνει την αντικατάσταση γηρασμένων πολεμικών πλοίων και την απόκτηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών για την αντικατάσταση παλαιών αεροσκαφών επιτήρησης, μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη από πέρυσι.

Σχετικά με την προγραμματισμένη προμήθεια ενός υποβρυχίου από την Κίνα, είπε ότι το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται μόλις στο αρχικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με κινέζους εκπροσώπους.

Η Κίνα είχε στείλει τους εκπροσώπους της για να συζητήσουν τα υποβρύχια με το Ναυτικό της Ταϊλάνδης στις αρχές αυτού του μήνα, αλλά η απόφαση να αποδεχτεί ή να απορρίψει την αγορά εξακολουθεί να εξαρτάται από τη νέα κυβέρνηση, είπε ο αρχηγός. Κάθε λεπτομέρεια που συζητείται με την Κίνα πρέπει επίσης να αναφέρεται στην κυβέρνηση, είπε.

Τα ΜΜΕ της Ταϊλάνδης ρώτησαν στη συνέχεια τον ναύαρχο Choengchai εάν θα ψήφιζε τον υποψήφιο πρωθυπουργό από το κόμμα Move Forward, Pita Limjaroenrat, ως επόμενο πρωθυπουργό. Είπε ότι δεν είναι η ώρα να το καθορίσουμε ακόμη, επειδή ο νικητής των εκλογών βρίσκεται μόνο στη διαδικασία συγκέντρωσης εταίρων του συνασπισμού.

Η Pattaya News σημειώνει ότι ο ναύαρχος Choengchai Chomchoengpaet είναι ένας από τους πέντε γερουσιαστές που διορίστηκαν από τη χούντα και είναι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων και αρχηγός της εθνικής αστυνομίας της Ταϊλάνδης. Η δήλωσή του στα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης αποκλίνει από τις πρώτες αναφορές ότι οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων ως γερουσιαστές θα απείχαν από την ψηφοφορία ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο υποψήφιος για να διασφαλιστεί η αμεροληψία.

Ο γερουσιαστής είπε επίσης ότι το Πολεμικό Ναυτικό θέλει ο σχηματισμός κυβέρνησης να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή. Όσο για το στρατιωτικό, θα ακολουθήσει τις πολιτικές της κυβέρνησης, ανεξάρτητα από ποια παράταξη προέρχεται.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.