Ο δήμαρχος της Pattaya γιορτάζει το φεστιβάλ Kong Khao στη Naklua

Πατάγια -

Ο δήμαρχος της Πατάγια, Poramase Ngampiches, γιόρτασε το φεστιβάλ Kong Khao (ρυζιού) στη Naklua την Πέμπτη 20 Απριλίου.

Η τελετή Kong Khao είναι μια τοπική παράδοση που πραγματοποιείται στην επαρχία Chonburi της Ταϊλάνδης. Είναι ένα τελετουργικό για να αποτίσουμε φόρο τιμής και να αναζητήσουμε ευλογίες από τα πνεύματα φύλακες, τις θεότητες και τις ιερές οντότητες όπως το Chao Pa Chao Khao (το πνεύμα του βουνού), η Phra Mae Kong Ka (η θεά του ρυζιού) και άλλα προστατευτικά πνεύματα, για τη διασφάλιση της ευημερίας και της ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας.

Η Poramase προήδρευσε της τελετής έναρξης του Kong Khao στις 6:30 μ.μ. στην κοινότητα Nong Yai στη Naklua. Στη συνέχεια συμμετείχε στο να αποτίσει φόρο τιμής στα προαναφερθέντα πνεύματα με την ελπίδα ότι θα διατηρήσει την ηρεμία στην περιοχή.

Η παρέλαση «Phi Pha» ή το πνεύμα του δάσους, που ήταν το αποκορύφωμα της εκδήλωσης, προκάλεσε πολλά γέλια και χαρά από το κοινό. Οι άνθρωποι που φορούσαν αυτά τα μακιγιάζ από πνεύματα του δάσους περπατούσαν σε πομπή και μάζευαν γλυκές και αλμυρές λιχουδιές που τους είχε ετοιμάσει η κοινότητα, προσθέτοντας στη γιορτινή και χαρούμενη ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση έρχεται μετά το Songkran, την Πρωτοχρονιά της Ταϊλάνδης, κάθε νέο έτος, και το παρακολουθούν εκατοντάδες, αλλά κυρίως κάτοικοι της περιοχής έναντι τουριστών.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.