Νέα έρευνα της UNICEF και των συνεργατών της εγείρει ανησυχίες για την ευημερία 120,000 παιδιών σε ιδρυματική φροντίδα στην Ταϊλάνδη

ΜΠΑΝΓΚΟΚ, 20 Απριλίου 2023 – Νέα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τη UNICEF και το Πανεπιστήμιο Mahidol υπολογίζουν ότι 120,000 παιδιά ζουν αυτή τη στιγμή σε ιδρύματα σε όλη την Ταϊλάνδη, με οικοτροφεία και ναούς να περιλαμβάνονται μαζί με ορφανοτροφεία και άλλες εγκαταστάσεις φροντίδας σε κατοικίες. Η UNICEF Ταϊλάνδη ανησυχεί βαθύτατα για την ευημερία αυτών των παιδιών, δεδομένης της έλλειψης πληροφοριών για πολλές από τις καταστάσεις τους.

Η νέα έρευνα «No Child Left Behind» διαπιστώνει ότι πάνω από 6,000 παιδιά ζουν τώρα σε κρατικές υπηρεσίες φροντίδας, ενώ 43,000 παιδιά - συμπεριλαμβανομένων 12,000 παιδιών με ειδικές ανάγκες - μένουν επί του παρόντος σε κρατικά οικοτροφεία και περισσότερα από 33,000 παιδιά μοναχοί και 2,000 παιδιά ζουν σε ναούς. Επιπλέον, 39,000 – 77,000 παιδιά ζουν σε 700 ιδιωτικά σπίτια, τα περισσότερα από τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα στην κυβέρνηση. Σχεδόν τα μισά από όλα τα ιδιωτικά σπίτια (48 τοις εκατό) βρίσκονται στις βόρειες επαρχίες Τσιάνγκ Μάι και Τσιάνγκ Ράι, αποκαλύπτουν τα στοιχεία.

«Ο αριθμός των παιδιών που ζουν σε αυτές τις διαφορετικές μορφές ιδρυματικής φροντίδας στην Ταϊλάνδη είναι πραγματικά ανησυχητικός», είπε. Kyungsun Kim, εκπρόσωπος της UNICEF για την Ταϊλάνδη. «Η διαβίωση σε ίδρυμα ή σε ίδρυμα φροντίδας, χωρισμένη από την οικογένεια μπορεί να αφήσει μόνιμες αρνητικές επιπτώσεις στη σωματική, γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Αυτό οφείλεται στο ότι σε αυτά τα ιδρύματα, ιδιαίτερα στα πολυσύχναστα, τα παιδιά συχνά δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν σταθερές προσκολλήσεις, να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες ή να λάβουν τη σωματική και συναισθηματική υποστήριξη που θα έκαναν σε ένα οικογενειακό περιβάλλον».

«Αυτό που πραγματικά μας απασχολεί είναι ότι δεν υπάρχει μηχανισμός παρακολούθησης αυτών των κατοικιών ή ιδρυμάτων. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ελάχιστη ιδέα για την ευημερία αυτών των παιδιών. Δεν γνωρίζουμε πώς είναι, πώς ζουν, το είδος και την ποιότητα της φροντίδας που λαμβάνουν ή τον κίνδυνο βίας, κακοποίησης και παραμέλησης που μπορεί να αντιμετωπίσουν».

Η UNICEF έχει από καιρό υποστηρίξει ότι η τοποθέτηση των παιδιών σε ίδρυμα πρέπει να είναι η τελευταία λύση και μόνο για το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρυματική φροντίδα έχουν υψηλότερο κίνδυνο να βιώσουν κακά αποτελέσματα στην ενήλικη ζωή, όπως προβλήματα ψυχικής υγείας, χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο και δυσκολίες στη διαμόρφωση και τη διατήρηση σχέσεων.

Η UNICEF καλεί την κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή αποτελεσματικούς μηχανισμούς για την παρακολούθηση όλων των εγκαταστάσεων ιδρυματικής φροντίδας και να διασφαλίσει ότι τα παιδιά είναι ασφαλή και ζουν στα προστατευτικά και διεγερτικά περιβάλλοντα που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και την ευημερία τους. Ταυτόχρονα, πρέπει να υπάρξει ισχυρότερη συντονισμένη δράση μεταξύ των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, του ιδιωτικού τομέα και των βασικών υπουργείων, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Κοινωνικής Ανάπτυξης και Ανθρώπινης Ασφάλειας, του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε η εποπτεία των διαφόρων ειδών φροντίδας οικοτροφεία και ναοί βελτιώνονται.

Σε τελική ανάλυση, κάθε παιδί αξίζει να μεγαλώσει σε ένα ασφαλές και στοργικό οικογενειακό περιβάλλον όπου η ιδρυματική φροντίδα δεν είναι πλέον απαραίτητη. Η UNICEF συνεργάζεται με τους εταίρους για να αποτρέψει τον χωρισμό της οικογένειας, ενώ προωθεί την εναλλακτική φροντίδα που βασίζεται στην οικογένεια, συμπεριλαμβανομένης της συγγενικής φροντίδας και των ανάδοχων οικογενειών ως προτιμώμενες επιλογές όταν η ζωή με τους γονείς δεν είναι ασφαλής ή δυνατή.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε τον Εθνικό Οδικό Χάρτη της για την Εναλλακτική Φροντίδα, στον οποίο η Βασιλική Κυβέρνηση της Ταϊλάνδης δεσμεύτηκε να καταβάλει περισσότερη προσπάθεια για την ενίσχυση της οικογενειακής υποστήριξης, την προώθηση της οικογενειακής φροντίδας και τη βελτίωση των προτύπων περίθαλψης, καθώς και τη μείωση της εξάρτησης από την ιδρυματική φροντίδα.

«Κάθε παιδί αξίζει να μεγαλώσει με μια οικογένεια που το αγαπά και το νοιάζεται», είπε η Κιμ. «Ο εθνικός οδικός χάρτης είναι σίγουρα ένα σημαντικό ορόσημο για την Ταϊλάνδη, αλλά τα οφέλη θα φτάσουν στα παιδιά μόνο όταν εφαρμοστεί πλήρως. Η UNICEF επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε με τη Βασιλική Κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και όλους τους εταίρους για να βοηθήσουμε στη δημιουργία μιας κοινωνίας όπου κάθε παιδί στην Ταϊλάνδη μπορεί να μεγαλώσει σε ένα ασφαλές και στοργικό οικογενειακό περιβάλλον».

Λήψη συνοπτικής πολιτικής: Κανένα παιδί δεν μένει πίσω

ภาษา ไทยhttps://uni.cf/3UQltwi

Αγγλικά: https://uni.cf/40wqsUo

Βίντεο: "Φωνή που κανείς δεν άκουσε" https://drive.google.com/file/d/1y_YEPApglQv55J04qhOXRAAdH0qdDeJe/view

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με:

Rudina Vojvoda, UNICEF Ταϊλάνδη, 065 472 1060  rvojvoda@unicef.org

Nattha Keenapan, UNICEF Ταϊλάνδη, 086 616 7555, nkeenapan@unicef.org

Εγγραφειτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.