Ο Bruce Grindlay της Σχολής Ράγκμπι της Ταϊλάνδης συζητά για την επιλογή του σωστού σχολείου για το παιδί σας

Από: James Kemp, Αναπληρωτής Διευθυντής Σχολής στο Το Βρετανικό Κέντρο Εκμάθησης στην Πατάγια.

Η άνοδος της Σχολής Ράγκμπι στην Ταϊλάνδη δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μετεωρική. Από την ίδρυσή του το 2017, το σχολείο έχει λάβει πολλαπλές διακρίσεις και διαπιστεύσεις, μεταξύ των οποίων η πιστοποίηση COBIS (Council of British International Schools) κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβε επίσης δύο βραβεία status Beacon για την παροχή επιβίβασης και τις ευκαιρίες εμπλουτισμού. Τους τελευταίους μήνες φοιτητές παρακολούθησαν το World Scholars «Τουρνουά Πρωταθλητών στο Πανεπιστήμιο Yale» καθώς και πρόσφατους πτυχιούχους που προσφέρθηκαν πανεπιστημιακές θέσεις όπως το Πανεπιστήμιο του Cambridge, το Imperial College του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο του St Andrews και το King's College του Λονδίνου.
Καθώς η επιλογή των διεθνών σχολείων στην περιοχή αυξάνεται με το άνοιγμα της έκτης πανεπιστημιούπολης Singapore International School Bangkok, στο Rayong τον Αύγουστο του 2023, καθώς και αξιόπιστων, καθιερωμένων ονομάτων όπως το St. Andrew's Green Valley και το Regents International School – πώς θα επιλέξουν οι γονείς το σωστό σχολείο για το παιδί τους; Μίλησα με τον Διευθυντή της Σχολής Ράγκμπι της Ταϊλάνδης, κ. Bruce Grindlay, για να ρωτήσω τι πιστεύει ότι πρέπει να λάβουν υπόψη οι γονείς όταν διερευνούν τις επιλογές τους για την εκπαίδευση του παιδιού τους και πώς το RST προσπαθεί να ξεχωρίσει από το πλήθος.
Συναντήθηκα με τον κ. Grindlay στην εντυπωσιακή πανεπιστημιούπολη 80 στρεμμάτων του σχολείου κοντά στο Khao Mai Kaew, λίγο έξω από την Pattaya, όπου με συνόδευσε σε μια εκτενή περιήγηση στις εγκαταστάσεις. Έχω την αίσθηση ότι ο κ. Grindlay ήταν εξαιρετικά περήφανος για το σχολείο που ηγείται από το 2021 και τις ευκαιρίες που επιδιώκει να προσφέρει στους μαθητές του. Αυτό που με εντυπωσίασε πέρα ​​από το εύρος και την ποιότητα των εγκαταστάσεων ήταν το πώς μίλησε με πάθος και ενθουσιασμό, σε πρακτικούς όρους, για το πώς χρησιμοποιήθηκαν για τον εμπλουτισμό των ακαδημαϊκών, αθλητικών και πολιτιστικών εμπειριών των μαθητών.
Η ιδέα της ολιστικής εκπαίδευσης είναι ένα μάντρα που επαναλαμβάνεται συχνά από τους ηγέτες των σχολείων και τις ομάδες μάρκετινγκ. Ήμουν πρόθυμος να το συζητήσω με τον κ. Grindlay για να μάθω πώς εκδηλώνεται αυτό στο RST. Μίλησε για την ανάγκη παροχής ενός χώρου όπου οι μαθητές αναγνωρίζονται για τις μοναδικές τους ικανότητες και μπορούν να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση μέσω των επιτευγμάτων τους, είτε μέσω της συμμετοχής στο πρόγραμμα των βραβείων Duke of Edinburgh, της συμμετοχής σε δραματικές και μουσικές παραστάσεις ή ως εκκολαπτόμενοι μηχανικοί στον διαγωνισμό «F1 in Schools».
Ο κ. Grindlay ήθελε επίσης να εξηγήσει την έμφαση που δίνει το σχολείο στην ποιμαντική φροντίδα και στην ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων μέσω του συστήματος του σπιτιού. Τα σπίτια παίζουν ιδιαίτερα ισχυρό ρόλο στη ζωή των οικοτροφείων του σχολείου. Έχοντας δει τις εγκαταστάσεις που παρέχονται για τους οικότροφους, η εμπειρία τους φαίνεται να απέχει πολύ από τις εικόνες του Ντίκενς που μπορεί να σκεφτόμαστε όταν ακούμε τον όρο «οικοτροφείο», με τους μαθητές να έχουν υποστήριξη με την εργασία τους, πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Μιλήσαμε για το πώς οι εγκαταστάσεις οικοτροφείου όχι μόνο προσφέρουν μια ευέλικτη επιλογή για τους γονείς, οι οποίοι μπορεί να μην μένουν κοντά στο σχολείο, αλλά παρέχουν επίσης μια ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες καθώς και την επάρκειά τους στα αγγλικά.
Ρώτησα τον κ. Grindlay τι συμβουλές θα πρόσφερε στους γονείς που περιηγούνται στην πληθώρα των επιλογών που έχουν για την εκπαίδευση του παιδιού τους. Τόνισε τη σημασία της εύρεσης της κατάλληλης εφαρμογής για το παιδί σας: ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι το σχολείο, δεν θα ταιριάζουν όλα τα περιβάλλοντα σε όλους τους μαθητές. Η ανάγκη για το παιδί σας να αισθάνεται ασφάλεια, εκτίμηση και υποστήριξη είναι πρωταρχικής σημασίας. Χωρίς αυτό, η ακαδημαϊκή επιτυχία είναι απίθανη και μπορεί να υπάρξουν προβλήματα ευημερίας στο μέλλον. Ως εκπαιδευτικός ο ίδιος, αυτό σίγουρα απηχεί τη δική μου εμπειρία.
Είναι μια συναρπαστική στιγμή να ασχοληθείς με την εκπαίδευση στην Ταϊλάνδη, είτε ως μαθητής, είτε ως γονέας είτε ως επαγγελματίας. Η αυξημένη επιλογή μπορεί να σημαίνει μόνο ότι τα πρότυπα θα αυξηθούν επίσης. Πρόσφατα επισκέφτηκα πολλά διεθνή σχολεία στην Μπανγκόκ όπου σίγουρα υπάρχει ένας αγώνας προς την κορυφή όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και την εμπειρία των μαθητών. Ωστόσο, αυτό αντανακλάται επίσης στις χρεώσεις που απαιτούν τα κορυφαία σχολεία. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα επηρεάσει αυτό ο αυξημένος ανταγωνισμός και εάν οι τρέχουσες δομές τελών είναι βιώσιμες.

Το προηγούμενο είναι μια χορηγούμενη έκδοση από το British Learning Center σε συνδυασμό με το Rugby School Thailand.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/