Ο κυβερνήτης της Μπανγκόκ σκοπεύει να μειώσει τους θανάτους που σχετίζονται με την κυκλοφορία κατά τη διάρκεια του Songkran σε έξι

Εθνική -

Ο κυβερνήτης της Μπανγκόκ Chadchart Sittipunt είχε στόχο να μειώσει στο μισό τους θανάτους που σχετίζονται με την κυκλοφορία στην περιοχή της Μπανγκόκ από 13 το 2022 σε 6 άτομα το 2023.

Ο Chadchart μαζί με αξιωματούχους της Μπανγκόκ από διάφορα τμήματα συζήτησαν χθες τα μέτρα ασφαλείας για το επερχόμενο Φεστιβάλ Songkran. Είπε ότι τα φετινά μέτρα Songkran θα επικεντρωθούν στην εκστρατεία «Μην πίνεις και οδηγείς, μην οδηγείς αφού πιεις» σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων που προκαλούνται από το αλκοόλ. Ένα από τα προληπτικά μέτρα είναι η απαγόρευση πωλήσεων αλκοόλ στις επίσημες περιοχές δραστηριότητας του Songkran.

«Αν και ο αριθμός των ατυχημάτων μπορεί να μην ήταν σημαντικός στην Μπανγκόκ τα προηγούμενα χρόνια, μπορεί να υπάρξει αύξηση φέτος, επειδή φέτος είναι η πρώτη χρονιά που έχουν χαλαρώσει όλοι οι περιορισμοί COVID-19», είπε ο Chadchart.

Αναφερόταν στο γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 2019 θα επιτρέπονταν πιτσίλισμα νερού και νερομαχίες, καθώς και ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως συναυλίες, παρελάσεις και φεστιβάλ. Το 2020 και το 2021 το Songkran ουσιαστικά ακυρώθηκε εξ ολοκλήρου σε δημόσια κλίμακα και το 2022 επιτρέπονταν μόνο θρησκευτικές και παραδοσιακές δραστηριότητες.

Συνέχισε λέγοντας ότι θα υπενθυμίζει συχνά στο κοινό τις ζώνες με τις απαγορεύσεις πώλησης αλκοόλ, όπως το επίσημο φεστιβάλ Songkran του Δημαρχείου. Ο Κυβερνήτης θέλει το φεστιβάλ Songkran να επικεντρωθεί στις πολιτιστικές παραδόσεις και όχι στις νερομαχίες, τις συναυλίες, το ποτό και τα πάρτι, αν και δεν υπάρχει ξεκάθαρη απαγόρευση όπως τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο κυβερνήτης δεσμεύτηκε σταθερά να μειώσει τον αριθμό των θανάτων που σχετίζονται με την κυκλοφορία στην Μπανγκόκ στο μισό, ή όχι περισσότερους από έξι άτομα, σε σύγκριση με 13 θανάτους πέρυσι.

Τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη παραγγελία, καθώς τα σύνορα έχουν πλέον ξανά ανοίξει πλήρως, οι τουρίστες κατακλύζονται και με την ψυχαγωγική πλευρά της Μπανγκόκ να επιτρέπεται για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.