Τεράστια πυρκαγιά στο Nakhon Nayok δεν έχει ακόμη επιλυθεί

Εθνική -

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut Chan-o-cha έδωσε εντολή στις αρχές επιβολής του νόμου να εντείνουν τα μέτρα κατά των εμπρηστών δασών μετά από μια τεράστια πυρκαγιά που τυλίγει πολλά βουνά στην επαρχία Nakhon Nayok στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη.

Το βουνό Khao Chaplu στο Nakhon Nayok καθώς και πολλά παρακείμενα βουνά καλύπτονται από φλόγες μετά από μια πυρκαγιά που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια μιας καλοκαιρινής καταιγίδας το βράδυ της Τρίτης, 28 Μαρτίου.

Η φωτιά, η οποία καίει περίπου 700 ράι από τα βουνά, προκλήθηκε από ισχυρούς ανέμους και έφτασε χθες το βράδυ στην κορυφή του παρακείμενου βουνού Khao Laem, που φαινόταν από μακριά.

Αν και δεν υπάρχουν ακόμη εντολές εκκένωσης, οι πιο κοντινές κοινότητες ζουν μόλις 400-500 μέτρα μακριά από την επικίνδυνη πυρκαγιά.

Οι πυροσβέστες και η ομάδα δασοπυρόσβεσης του Τμήματος Εθνικού Πάρκου προσπαθούν από κοινού να καταστείλουν τη φωτιά, με τη βοήθεια ελικοπτέρων KA-32 από το Τμήμα Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών. Ωστόσο, οι αρχές δήλωσαν ότι δυσκολεύονται να αποκτήσουν πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές λόγω του λοφώδους εδάφους του.

Το Κέντρο Διάσωσης Άγριας Ζωής 1 ανακοίνωσε ότι οι άνθρωποι που εντόπισαν άγρια ​​ζώα που έφυγαν από τη φωτιά μπορούν να καλέσουν το 1362 για βοήθεια 24 ώρες την ημέρα.

Εν τω μεταξύ, ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Prayut Chan-o-cha παρακολουθεί στενά την κατάσταση των δασικών πυρκαγιών που έχει σημειωθεί όχι μόνο στις επαρχίες Nakhon Nayok αλλά και στο Chiang Mai και στο Chiang Rai από την ώρα του δημοσιεύματος.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ευαισθητοποιήσουν τους ντόπιους σχετικά με την απειλούμενη πυρκαγιά.

Οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου πρέπει επίσης να εφαρμόζουν αυστηρά τους νόμους κατά των εμπρηστών δασών ή των αγροτών που μπορεί να έχουν κάψει γεωργικά απόβλητα, τα οποία είναι η ρίζα τόσο των πυρκαγιών όσο και της καρκινογόνου κατάστασης λεπτής σκόνης PM2.5 που μαστίζει τη βορειοανατολική Ταϊλάνδη για εβδομάδες.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.