Αποτελέσματα TalkBack Reader: Πρέπει να επιτρέπεται στους ξένους ξεναγούς να εργάζονται νόμιμα στην Ταϊλάνδη;

Η ακόλουθη είναι η τακτική μας λειτουργία στην οποία κάνουμε μια ερώτηση στην κοινότητά μας και περίπου μια εβδομάδα αργότερα επισημαίνουμε έναν διαφορετικό αριθμό απαντήσεων και απόψεων σε αυτήν την ερώτηση.

Αυτή την εβδομάδα, ρωτήσαμε τους αναγνώστες μας τα εξής: Πρέπει να επιτρέπεται στους ξένους ξεναγούς να εργάζονται νόμιμα στην Ταϊλάνδη; Μπορείτε να διαβάσετε το αρχικό άρθρο κάνοντας κλικ ή πατώντας εδώ.

Επιλέξαμε μια σειρά από διαφορετικές απόψεις και απαντήσεις εδώ. Σημειώνουμε ότι αυτές είναι οι απόψεις και οι σκέψεις των αναγνωστών και ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν απαραίτητα αυτές της The Pattaya News Company Limited.

Ας δούμε τι είχες να πεις:

Bascia: Όχι, καθόλου.

Johnny Stam-Γιατί οι τουρίστες χρειάζονται οδηγούς για gogos ή μπαρ;

Φρεντ: Γιατί όχι; Εάν οδηγούν ένα φορτηγό, πιθανότατα είναι καλύτεροι οδηγοί από τους Ταϊλανδούς.

Σόρεν: ΟΧΙ. Οι ξένοι δεν γνωρίζουν αρκετά για την Ταϊλάνδη, την κουλτούρα της Ταϊλάνδης, το Thai Street Food και πολλά άλλα που γνωρίζουν οι Thai Guides. ΟΧΙ λοιπόν από εμένα. Και επίσης από την ίδια την Ταϊλάνδη.

Φράνκο: Για να είσαι τουριστικός οδηγός, πρέπει να ξέρεις πολλές ξένες γλώσσες και όχι μόνο αγγλικά, οπότε δεν νομίζω ότι το προσωπικό της Ταϊλάνδης είναι αρκετό.

RD Το θέμα είναι ότι πολλοί Ταϊλανδοί ξεναγοί δεν μιλούν την ίδια γλώσσα με πολλούς από τους τουρίστες τους, όπως Ρώσους ή Κινέζους, και δεν καταλαβαίνουν τις πολιτισμικές διαφορές. Αυτός είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί ξένοι τουρίστες προτιμούν ξεναγούς από τη χώρα τους.

Ο Terrel I-Ive είχε ξεναγούς της Ταϊλάνδης σε εθνικά πάρκα που δεν μιλούσαν ούτε λέξη αγγλικά και αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για να με αστυνομεύουν και να θέτουν κανόνες αντί να είναι ξεναγός και να εξηγούν την ιστορία, τη φύση κ.λπ. Αυτό είναι άχρηστο, ειδικά όταν ο ξεναγός είναι υποχρεωτικός .

Η Rodi RI πιστεύει ότι ορισμένοι θα πρέπει να επιτρέπονται ως ξένοι οδηγοί, αλλά ο αριθμός είναι περιορισμένος και απαιτούνται αυστηρές δοκιμές και κανόνες.

Olga M-Πολλοί άνθρωποι από τη χώρα μου, τη Ρωσία, προτιμούν Ρώσους οδηγούς. Αυτό έχει να κάνει πολύ με την εμπιστοσύνη και την κατανόηση των πελατών τους. Πολλοί Ρώσοι οδηγοί έχουν ζήσει στην Πατάγια για δεκαετίες και γνωρίζουν περισσότερα για την περιοχή από τους Ταϊλανδούς οδηγούς κυρίως από άλλες επαρχίες. Γιατί να μην μας επιτρέπεται αν πληρώσουμε φόρο και πάρουμε βίζα;

Harry L-Όχι μόνο δεν πρέπει να τους επιτραπεί, αλλά θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να αρνηθούμε Ρώσους τουρίστες γενικά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ton T-Hello, είμαι Ταϊλανδός. Τα αγγλικά δεν είναι η πρώτη μου γλώσσα, λυπάμαι. Δεν νομίζω ότι ένας ξένος μπορεί να κατανοήσει τον πολιτισμό και την ιστορία μας και περισσότερο σαν τους Ταϊλανδούς. Επομένως, πιστεύω ότι μόνο οι Ταϊλανδοί πρέπει να είναι οδηγοί. Αλλά νομίζω ότι οι Ταϊλανδοί οδηγοί θα πρέπει να μιλούν τη γλώσσα της ομάδας περιήγησής τους, από όπου προέρχεται αυτό το πρόβλημα.

Θέλετε να εκφράσετε τη γνώμη σας; Στείλτε μας ένα μήνυμα στο editor@thepattayanews.com. Θα έχουμε ένα ολοκαίνουργιο TalkBack αργότερα αυτή την εβδομάδα, μείνετε συντονισμένοι!

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/