Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης εγκρίνει τη διάλυση του κοινοβουλίου, ξεκινώντας επίσημα την προεκλογική περίοδο

Εθνική -

Στις 20 Μαρτίου, η Αυτού Βασιλική Μεγαλειότητα, ο βασιλιάς Maha Vajiralongkorn της Ταϊλάνδης έδωσε την υποστήριξή του στη διάλυση της Βουλής των Αντιπροσώπων της χώρας, η οποία σηματοδοτεί επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου που οδηγεί στις επερχόμενες κάλπες του Μαΐου.

Η ακριβής ημερομηνία των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί από την Εκλογική Επιτροπή εντός της εβδομάδας, με προσωρινή ημερομηνία την 7η Μαΐου που ορίστηκε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με το σύνταγμα της Ταϊλάνδης, οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν εντός 45 έως 60 ημερών από τη διάλυση του κοινοβουλίου και είναι σύνηθες οι εκλογές να γίνονται τις Κυριακές.

Η απόφαση του πρωθυπουργού Prayut Chan-ocha να διαλύσει πρόωρα τη Βουλή έδωσε στα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων περισσότερο χρόνο για να αλλάξουν κόμμα πριν από τις εκλογές.

Κανονικά, οι υποψήφιοι θα έπρεπε να είναι μέλη του κόμματος για τουλάχιστον 90 ημέρες πριν από τις εκλογές, εάν η κοινοβουλευτική περίοδος είχε λήξει την προγραμματισμένη ημερομηνία της Πέμπτης. Ωστόσο, σε περίπτωση διάλυσης, το σύνταγμα συντομεύει αυτή την περίοδο σε 30 ημέρες.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Sales@ThePattayanews.com

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.