70χρονη Ταϊλανδέζα συνελήφθη επειδή φέρεται να προμηθεύτηκε τραπεζικό λογαριασμό Mule για ρομαντικούς απατεώνες

Εθνική -

Μια ηλικιωμένη γυναίκα συνελήφθη στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi στην επαρχία Samut Prakan με την κατηγορία ότι προμηθεύτηκε έναν τραπεζικό λογαριασμό mule για μια συμμορία ρομαντικών απάτης.

Η Ταϊλανδή, η οποία ταυτοποιείται ως η 70χρονη κα Jirisuda Klinsukon, συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης από ποινικό δικαστήριο που εκδόθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, Pol. Ο υποστράτηγος Jirapop Puridet, διοικητής του τμήματος καταστολής του εγκλήματος, δήλωσε το Σάββατο 18 Μαρτίου.

Ο Jirisuda κατηγορήθηκε για συμπαιγνία για απάτη με ψευδή παρουσίαση του εαυτού του ως κάποιος άλλος και εισαγωγή ψευδών πληροφοριών στο σύστημα υπολογιστή. Συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε πτήση στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi στο Samut Prakan, είπε ο υποστράτηγος Jirapop.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο Jirisuda φέρεται να προμηθεύτηκε έναν τραπεζικό λογαριασμό mule που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των χρημάτων ενός Αμερικανού θύματος ρομαντικής απάτης, της κυρίας A (ψευδώνυμο), μεταξύ 2016 και 2020. Η κυρία A έπεσε θύμα μιας συμμορίας ρομαντικών απάτης που παρουσιάστηκε ως επιχειρηματίες υψηλού προφίλ. Οι ύποπτοι παρέσυραν την κα Α να μεταφέρει χρήματα αξίας άνω των 42 εκατομμυρίων μπατ ως αμοιβή μεταφοράς για ακριβά δώρα που οι απατεώνες υποσχέθηκαν να της στείλουν.

Ο υποστράτηγος Jirapop αποκάλυψε ότι η κα Α υπέβαλε αναφορά στην Έρευνα Εσωτερικής Ασφάλειας: Η HSI αφού η συμμορία απάτης διέκοψε την επαφή μαζί της, ενώ δεν είχε λάβει ποτέ δώρα.

Τα χρήματα της κας Α διαπιστώθηκε ότι είχαν μεταφερθεί στον τραπεζικό λογαριασμό της Jirisuda πριν μεταφερθούν σε άλλους λογαριασμούς, δήλωσε ο Jirapop. Αποκάλυψε επίσης ότι η Jirisuda δεν είχε μόνιμη κατοικία καθώς μετακόμισε συχνά στην Μπανγκόκ, το Samut Prakan και το Chonburi, για να αποφύγει τα ραντάρ της αστυνομίας.

Αρχικά, η συλληφθείσα αρνήθηκε τις κατηγορίες αν και φέρεται να παραδέχτηκε ότι άνοιξε τραπεζικούς λογαριασμούς για ξένους φίλους της, ισχυριζόμενη ότι δεν ήξερε ότι οι φίλοι της θα χρησιμοποιούσαν τους τραπεζικούς της λογαριασμούς για εγκληματικούς σκοπούς.

Ο υποστράτηγος Jirapop δήλωσε ότι 13 από τους 21 υπόπτους στο συγκεκριμένο εγκληματικό δίκτυο έχουν συλληφθεί. Οι υπόλοιποι διέφυγαν σε υπερπόντιες χώρες.

Η Ταϊλάνδη ψήφισε πρόσφατα έναν πολυαναμενόμενο νόμο που θα επιτρέψει στις αρχές να λάβουν νομικά μέτρα εναντίον εκείνων που δημιουργούν μολαδικούς τραπεζικούς λογαριασμούς για απατεώνες.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.