Save a Child’s Eyes: A Project του Rotary Club of Pattaya

Το έργο «Save a Child’s Eyes» ξεκίνησε από τον Ροταριανό Όμιλο της Πατάγια τον Ιούλιο του 2018. Ο πρώτος παραλήπτης ήταν ένα 15χρονο αγόρι που είχε ήδη γυαλιά, αλλά ο ένας φακός ήταν εντελώς ραγισμένος, ο μισός του ενός βραχίονα κόπηκε και οι δύο πλευρές κρατούνταν μαζί με κολλητική ταινία.
Τα γυαλιά του ήταν σε αυτή την κατάσταση για 8 μήνες, και χωρίς οικονομικά για να πάρει καινούργια, πάλευε να μάθει στο σχολείο. Ένα μήνα αργότερα, 67 μαθητές αναγνωρίστηκαν ότι χρειάζονταν γυαλιά και η τεράστια ανάγκη ώθησε τους Ροταριανούς να βρουν μια βιώσιμη λύση.
Ο Δρ. Burachai από το "Pattaya Optical" στον δρόμο Pattaya Klang ήθελε επίσης να βοηθήσει αυτά τα παιδιά και γεννήθηκε μια ισχυρή συνεργασία. Από τότε, περισσότερα από 335 παιδιά έχουν λάβει δωρεάν γυαλιά.


Το έργο της επιλογής των μαθητών είναι μια διεξοδική διαδικασία. Αφού ο περιστροφικός όμιλος επιλέξει ένα σχολείο ή έναν οργανισμό για να βοηθήσει, οι δάσκαλοι εντοπίζουν μαθητές που μπορεί να έχουν δυσκολίες με την όρασή τους. Μια προκαταρκτική δοκιμή γίνεται από Ροταριανούς χρησιμοποιώντας ένα απλό οφθαλμικό διάγραμμα και αυτά τα αποτελέσματα αποστέλλονται στον Δρ. Burachai από την Pattaya Optical.

Στη συνέχεια, οι μαθητές επισκέπτονται τον Δρ. Burachai για μια επαγγελματική οφθαλμολογική εξέταση για να καθορίσουν εάν χρειάζονται γυαλιά και τον τύπο των φακών που απαιτούνται. Στη συνέχεια ο Δρ. Burachai φτιάχνει τα γυαλιά με έκπτωση 70% για να τα κάνει προσιτά για τον Ροταριανό όμιλο και στη συνέχεια δίνονται στους μαθητές δωρεάν.
Σε αρκετές περιπτώσεις, το Ρόταρυ μπόρεσε να βοηθήσει μαθητές που έχουν διαγνωστεί με σοβαρές οφθαλμικές παθήσεις όπως το γλαύκωμα που μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη τύφλωση.


Η αρχή του 2023 ήταν πολυάσχολη για τους Ροταριανούς και το έργο «Save a Child’s Eyes», καθώς έχουν ήδη δοκιμάσει πάνω από 100 παιδιά από το σχολείο Nong Khet Yai, το σχολείο Pattaya Number 6, το Father Ray Special Needs School και το παιδιά από το Δίκτυο Ανθρώπινης Βοήθειας. Με τη βοήθεια των γενναιόδωρων χορηγών μας, Jen Huang, Will Tierney και John McKillop, μπορέσαμε να αγοράσουμε 63 ζεύγη γυαλιών για μη προνομιούχα παιδιά στην Πατάγια.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 παιδιά που έχουν σοβαρή αναπηρία και ως εκ τούτου δεν μπορούν να διαβάσουν τους αριθμούς ή τα γράμματα ενός διαγράμματος ματιών. Αυτά τα παιδιά χρειάζονται ειδικό οφθαλμίατρο για να ελέγξει την όρασή τους. Ο Ροταριανός Όμιλος της Πατάγια εξακολουθεί να αναζητά χορηγό για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να λάβουν εξειδικευμένη φροντίδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Ροταριανούς από τον Ροταριανό Όμιλο της Πατάγια για τον χρόνο τους και την υποστήριξή τους σε αυτό το έργο.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.